احساس خستگی و بی حالی در بارداری برای خیلی از خانمها طبیعی بوده و جای نگرانی نیست. خستگی و بی حالی معمولا در سه ماه اول و سه سوم شایع میباشد. این موضوع برای خانمهای شاغل ممکن است تبدیل به یک چالش اساسی شود. اگر این وضعیت باعث شده نتوانید به کارهای روزمره تان برسید و یا از این وضعیت خسته شدهاید، با ما در ادامه همراه باشید تا راهکارهایی برای کاهش و مدیریت بی حالی ناشی از بارداری ارائه دهیم. برای کسب اطلاع بیشتر مشاوره بارداری دریافت نمایید.
منبع: خستگی و بی حالی در بارداری
از چه زمانی احساس خستگی و بی حالی در بارداری به وجود میآید؟
خستگی و بیحالی ممکن است از همان روزهای آغازین بارداری شروع شوند. این خستگی تا سه ماهه دوم ادامه دارد. با گذشت سه ماه از بارداری و شروع سه ماهه دوم بارداری معمولا احساس خستگی به حداقل میزان خود میرسد. خستگی و بیحالی مجدد با شروع سه ماهه سوم بارداری به سراغ شما مادر باردار عزیز، میآید، اما هیچ جای نگرانی نیست. استراحت به رشد و حفظ امنیت جنین کمک میکند.
بررسی علل خستگی و بی حالی در دوران بارداری
دلایل مربوط به خستگی را به دورهها سه ماهه اول و سوم تقسیمبندی میکنند. البته علاوه بر دلایل مختص هر ماه، برخی بیماریها نیز در بروز خستگی و بیحالی در بارداری نقش دارند.
علل خستگی در سه ماهه اول
رسیدن اکسیژن و مواد مغذی لازم برای رشد به کودک از طریق جریان خون مادر و از اندامی مخصوص به نام جفت صورت میگیرد.
پروسه ساخت جفت در سه ماهه اول انجام میشود. این امر انرژی زیادی را از مادر باردار خواهد گرفت و منجر به خستگی خواهد شد.
همچنین جریان خون مادر جهت رساندن اکسیژن و مواد غذایی به جنین افزایش مییابد. افزایش جریان خون از دیگر علل خستگی و بیحالی در بارداری به شمار میرود.
تغییرات هورمونی که در دوران بارداری رخ میدهد نیز میتواند از علل خستگی بارداری به شمار رود.
افزایش هورمون پروژسترون در بارداری منجر به تغییرات روحی و عاطفی میشود. روبرو شدن با طیف متفاوتی از عواطف و احساسات خستهکننده خواهد بود.
افزایش ضربان قلب، افزایش مصرف آب و مایعات و مواد مغذی، کاهش قندخون، کاهش فشارخون و دیگر تغییرات متابولیسمی میتواند از علل خستگی و بیحالی در بارداری باشد.
علل خستگی در سه ماهه سوم
جنین در حال رشد شما در سه ماهه سوم وزن بالاتری دارد. همین امر سبب خستگی و بیحالی در بارداری خواهد شد.
اختلال در چرخه خواب و استراحت نیز خستگی و بی حالی در بارداری را برای زنان باردار به ارمغان میآورد.
با پیشرفت بارداری عواملی مانند سوزش سر دل، تکرر ادرار، کمردرد و گرفتگی پا باعث بیخوابی شده و از طرف دیگر بیخوابی نیز باعث خستگی میگردد.
بیماری های موثر در بروز خستگی
کمخونی که با علائم رنگپریدگی، ضعف و خستگی خود را نشان میدهد. این بیماری در دوران بارداری میتواند منجر به خستگی شود.
کمکاری یا پرکاری تیروئید، هر دو، منجر به احساس خستگی و بیحالی در بارداری میشود.
یکی دیگر از بیماریهایی که منجر به خستگی میشود، دیابت است. آزمایشات مربوط به بررسی و تشخیص دیابت بارداری را در هفتههای ۲۴ تا ۲۸ انجام میشود.
اگر بیش از اندازه و حد معمول احساس خستگی و بی حالی و کاهش سطح انرژی دارید و در کنار آن علائمی چون احساس غم و اندوه، تمایل به خوابیدن تمام وقت که حداقل دو هفته ادامه دارد، میتواند نشانه افسردگی قبل از زایمان باشد. این مورد را به پزشک اطلاع دهید تا درمانها موثر برای شما را به کار بگیرد.
درمان خستگی و بی حالی بارداری
بیشتر از قبل استراحت کنید. از دورهها استراحت در میان فعالیتها روزانه غافل نشوید.
نگران انجام کارهای منزل نباشید. از همسرتان بخواهید انجام این امور را به دست بگیرد. همچنین میتوانید از سایر نیروها کمکی (پدر، مادر، خواهر یا برادر) بهره ببرید.
برنامهریزی مناسبی برای خواب خود داشته باشید. داشتن هشت ساعت خواب در شب در کاهش خستگی بارداری موثر است.
رژیم غذایی مناسب داشته باشید. به اندازه کافی آهن، پروتئین و کالری دریافت کنید. دریافت پنج نوبت میوه و سبزی را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
ورزش کردن میتواند در رفع خستگی موثر باشد. ورزشهای سبک مانند نیم ساعت پیادهروی در روز در بازیابی سطح انرژی از دست رفته موثر است.
اگر در بیرون از منزل فعالیتی دارید، در صورت امکان ساعات کاری خود را کاهش دهید.
از دورهمیهای غیرضروری و نشست و برخاستهای طولانی مدت پرهیز کنید.
از نوشیدن فراوان مایعات به ویژه آب غافل نشوید. البته از مصرف آب چند ساعت قبل از خواب به دلیل نیاز پیدا کردن به دفع ادرار در طول شب و استراحت، پرهیز کنید.
نوشیدنیهای حاوی کافئین مانند قهوه و چای را کمتر مصرف کنید. همچنین نوشیدن مشروبات الکلی را به طور کل کنار بگذارید.
برای دریافت مشاوره در زمینه کودک و بارداری میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.
منبع: خستگی و بی حالی در بارداری
:: برچسبها:
خستگی و بی حالی در بارداری ,
:: بازدید از این مطلب : 181
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0