نوشته شده توسط : ذهن نو

افسردگی یکی از شایع‌ترین اختلالات روانی است که فرد مبتلا خلقی افسرده و غمگین همراه با بی‌علاقگی و بی‌لذتی را تجربه می‌کند. از همین رو درمان افسردگی شدید برای کاهش مشکلات همواره مورد توجه متخصصان بوده و راهکارهای مختلفی نیز مطرح شده است. در واقع با توجه به اینکه در این بیماری، عوامل فیزیولوژیک، طرز فکر و شیوه زندگی فرد، همگی دچار مشکلات قابل توجهی می‌شوند، متخصصین معتقدند بهترین راه برای درمان افسردگی شدید، استفاده هم‌زمان از داروهای روان‌پزشکی و جلسات روان‌درمانی است. باید بدانید درصورتی‌که نسبت به درمان افسردگی شدید اقدامی نشود، می‌تواند مشکلات بسیاری مانند از دست دادن شغل، بالا رفتن احتمال ابتلا به بیماری‌های جسمی و حتی آسیب زدن به خود یا خودکشی را نیز به دنبال داشته باشد. با توجه به اهمیت این موضوع در ادامه به بررسی گزینه‌های درمانی موجود برای این اختلال خواهیم پرداخت پس همراه ما باشید.

منبع » درمان افسردگی شدید

 

افسردگی یعنی چه؟

یکی از نخستین سؤالاتی که باید مورد بررسی قرار بگیرد، این است که افسردگی چیست و چه تفاوتی میان حالت‌های افسردگی وجود دارد؟ به اعتقاد متخصصان روانشناسی بالینی، افسردگی در سه سطح مختلف که به آن‌ها مشخص‌کننده (اسپسیفایر) شدت گفته می‌شود رخ خواهد داد و درمانگر موظف است این سطوح را در پرونده بیمار مشخص کند. شدت معمولاً با یکی از سه عبارت زیر در پرونده بیمار، مشخص می‌شود.

خفیف

در این حالت، اگرچه فرد ملاک‌های لازم برای دریافت تشخیص افسردگی را دارد اما بیماری او در حدی است که آسیب قابل‌توجهی به زندگی وی وارد نکرده است. بیمار می‌تواند علی‌رغم مشکلاتی که در زمینه کار یا روابط اجتماعی دارد، به ارتباطات و کار خود ادامه دهد.

متوسط

این حالت، شرایطی مابین افسردگی خفیف و شدید است. در این حالت فرد نمی‌تواند همانند بیمار خفیف به‌راحتی روند کار و روابط اجتماعی را ادامه دهد، اما به‌اندازه بیماران افسرده شدید نیز، دچار مشکل نشده است.

شدید

بیمار علاوه بر دارا بودن حداقل ملاک‌های لازم برای دریافت تشخیص افسردگی، نشانه‌های بیشتری نیز دارد یا شدت نشانه‌ها به‌اندازه‌ای است که زندگی فرد را کاملاً مختل می‌کند. این افراد نمی‌توانند وظایف کاری خود را به‌درستی انجام دهند، در روابط اجتماعی دچار مشکل می‌شوند و حتی در زمینه مسائل شخصی مثل رعایت بهداشت فردی نیز ضعیف عمل می‌کنند. افسردگی در حالت‌های شدید می‌تواند با توهم یا هذیان همراه باشد.

 

بیشتر بخوانید : علائم افسردگی شدید 

 

راه‌های درمان افسردگی شدید

برای درمان افسردگی شدید، به دو دسته اقدامات دارو درمانی و روان‌شناختی نیاز است. بررسی مشکلات فیزیولوژیک، تجویز داروها، تشخیص در زمینه نیاز به بستری بیمار و استفاده از شوک الکتریکی، زیر نظر روان‌پزشک انجام می‌گیرد. بررسی علل بیماری، ارائه راهکارهای درمانی، پیشگیری از عود مجدد و ارائه راهکارهایی برای سلامت خانواده، می‌بایست زیر نظر متخصص روانشناسی انجام بگیرد.

باید به این نکته توجه داشت که در افسردگی نیز مثل هر بیماری شدید و جدی دیگری، برای درمان به صبر و حوصله بسیاری نیاز است. بیماران افسرده به دلیل شدت بی‌انگیزگی و نبود میل و رغبت به انجام امور مختلف، ممکن است بارها از حضور در جلسات درمانی، مصرف داروها یا انجام تکالیف درمانی، شانه خالی کنند. آن‌ها ممکن است به لحاظ منطقی توصیه‌های درمانگرشان را باور داشته باشند و بخواهند که تغییراتی را در خود ایجاد کنند، اما توانایی انجام این تغییرات را در خود پیدا نمی‌کنند، این مسئله بیش‌ازپیش باعث احساس شکست و ناکامی، در آن‌ها خواهد شد.

برای بهبود بخشیدن به این شرایط، درمانگر و اطرافیان بیمار می‌بایست با صبر و حوصله فراوانی با بیمار برخورد کنند و او را در ایجاد تغییرات مطلوب در روند زندگی، همراهی نمایند. رفتارهای تند، نشان دادن نارضایتی از روند کند درمانی، مجبور کردن بیمار به انجام فعالیت و یا هرگونه رفتار دیگری که باعث شود او احساس کند ناتوان است؛ نه‌تنها باعث بهبود شرایط نمی‌شود بلکه می‌تواند باعث بدتر شدن شرایط نیز بشود.   

دارودرمانی برای افسردگی شدید

احتمال وجود نقایص فیزیولوژیک در حالت‌های شدید اختلال افسردگی، بیش از سایر حالت‌های این بیماری مطرح است. برای اینکه فرد به لحاظ خلق‌وخو و احساسات در شرایط مطلوبی قرار داشته باشد، مغز می‌بایست مقدار مشخصی از مواد شیمیایی مثل سروتونین و اپی نفرین را ترشح کند. مغز بیماران افسرده معمولاً این مواد را در مقداری کمتر ازآنچه می‌بایست، ترشح می‌کند. درنتیجه این کمبود، خلق فرد کاهش پیداکرده و مشکلاتی مثل احساس غم یا بی‌انگیزگی برای او ایجاد خواهد شد. 

معمولاً اولین اقدام درمانی روان‌پزشکان، تجویز داروهایی است که ترشح سروتونین و اپی نفرین را به حالت عادی برمی‌گردانند. چند دسته دارویی برای این منظور وجود دارد که از میان آن‌ها گروه (SSRI)، به دلیل عوارض جانبی کمتر، بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. انواع داروهای ضدافسردگی که برای درمان استفاده می‌شوند شامل موارد زیر هستند.

 

بیشتر بخوانید : داروهای ضد افسردگی 

 

داروهای مهارکننده باز جذب سروتونین (SSRI)

این داروها باعث می‌شوند که سروتونین ترشح‌شده توسط مغز، برای مدت بیشتری فعال باقی بماند. از مهم‌ترین داروهای این دسته می‌توان به فلوکستین، سرترالین، سیتالوپرام و فلووکسامین اشاره کرد. داروهای (SSRI)، به دلیل عوارض جانبی ضعیف‌تری که نسبت به سایر داروهای ضدافسردگی ایجاد می‌کنند، بیشتر مورد توجه قرارگرفته و تجویز می‌شوند.

داروهای بازدارنده مونوآمین اکسیداز (MAOI)

مونوآمین اکسیداز، آنزیمی است که سروتونین و اپی نفرین را در مغز تجزیه می‌کند. این دسته از داروها مانع عملکرد مونوآمین اکسیداز می‌شوند و از این طریق به عملکرد سروتونین و اپی نفرین کمک می‌کنند. علی‌رغم توانایی بالای این دسته از داروها برای درمان افسردگی، به‌ویژه افسردگی‌های شدید و مقاوم به درمان، به دلیل تداخلات دارویی و عوارض نامطلوب بسیاری که همراه دارند، معمولاً از آن‌ها استفاده نمی‌شود. فنلزین و ترانیل سیپرومین، مهم ترین داروهای این دسته هستند.

داروهای سه حلقه‌ای (TCA)

این دسته از داروها مثل آمی تریپتیلین، ایمی پرامین و نورتریپتیلین اولین گروه دارویی هستند که برای درمان افسردگی کشف شدند و به دلیل قیمت مناسب و اثربخشی مطلوب به‌سرعت مورد توجه قرار گرفتند. بااین‌حال به دلیل عوارض جانبی بسیاری که به دنبال خواهند داشت، در حال حاضر چندان مورد استفاده قرار نمی‌گیرند. ازجمله عوارض این داروها، خشکی دهان، تاری دید، افزایش وزن و احساس خواب‌آلودگی بیش‌ازحد را می‌توان نام برد.  

استفاده از شوک الکتریکی برای درمان افسردگی شدید

استفاده از شوک الکتریکی در درمان افسردگی‌های شدید، نتایج بسیار مطلوبی بر روی بیماران داشته است. این درمان در بسیاری از موارد توانسته، افسردگی‌های شدید یا مقاوم به درمان و حتی بیمارانی که اقدام به خودکشی داشته‌اند را بهبود ببخشد. علی‌رغم موفقیت‌های این درمان برای بیماران افسرده، به دلیل عوارض جانبی و مشکلاتی که به همراه خواهد داشت معمولاً صرفاً در مواقعی که درمانگران به این نتیجه برسند که گزینه بهتری وجود ندارد؛ مورد استفاده قرار می‌گیرد. بروز فراموشی‌های گسترده، از جدی‌ترین آسیب‌های استفاده از شوک الکتریکی است.

شما می توانید این درمان‌ها را توسط مجرب ترین روانشناسان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو دریافت نمایید.

اقدامات روان‌شناختی برای درمان افسردگی شدید

اگرچه داروها می‌توانند تا حدودی وضعیت خلقی بیمار را بهبود ببخشند، اما قسمت اصلی درمان افسردگی توسط مداخلات روان‌شناختی انجام می‌گیرد. در صورتی که استفاده از داروها با جلسات روان‌درمانی و ایجاد تغییر در سبک زندگی و تفکرات بیمار همراه نباشد، با قطع مصرف دارو، علائم بیماری مجدداً عود کرده و بیمار به نقطه آغاز بازمی‌گردد. به همین خاطر پیگیری درمان‌های روان‌شناختی، اهمیت بسیار بالایی در درمان بیماری دارد.

یکی دیگر از مشکلات استفاده از داروها که لزوم توجه به درمان‌های روان‌شناختی را نشان می‌دهد اعتیادآور بودن داروها است. باگذشت یک بازه زمانی مشخص، بیمار برای اینکه بتواند به حالت قبلی دست پیدا کند (مشکل خواب یا بی‌انگیزگی نداشته باشد، احساس غم نکند و در شرایط مطلوب باشد) می‌بایست مصرف دارو را افزایش بدهد. به همین خاطر داروها علی‌رغم تأثیر مطلوب و سریعی که خواهند داشت، هرگز نمی‌توانند جایگزین مناسبی برای درمان‌های روان‌شناختی باشند.

درمان رفتاری افسردگی شدید

اولین اقدام روان‌شناختی برای درمان افسردگی‌های شدید، درمان‌های رفتاری هستند. رفتاردرمان‌گران معتقدند بیماران افسرده، از انجام فعالیت در محیط زندگی خود اجتناب می‌کنند. برای مثال آن‌ها از قرارهای دوستانه فاصله می‌گیرند. از انجام تکالیف درسی اجتناب می‌کنند یا حتی رفتارهای نظافت شخصی مثل حمام رفتن را کنار می‌گذارند. این کنار کشیدن از فعالیت‌های مختلف، باعث تشدید شرایط بیماری خواهد شد.

در فرایند درمان رفتاری با توجه به سطح بیماری فرد، تکالیفی برای وی تعیین می‌شود. برای مثال ممکن است از بیمار خواسته شود، در فاصله زمانی تا جلسه بعد، با یکی از دوستان یا اعضای خانواده خود تماس بگیرد یا برای بیماری که وضعیت بهتری دارد خواسته شود یک قرار ملاقات را تنظیم کند یا اگر بحرانی‌ترین موضوع برای وی شرایط تحصیلی است، از وی خواسته شود که یک حجم مشخص از تکالیف درسی را انجام دهد.

آنچه می‌بایست به‌دقت توسط درمانگر تنظیم شود این است که تعیین تکالیف، آسان‌تر از توانایی‌های بیمار باشد تا از انجام شدن آن‌ها توسط بیمار، مطمئن باشیم. در غیر این صورت بیمار در انجام آن‌ها شکست‌خورده و احساس ناتوانی و مشکلات عزت‌نفس در وی بیش‌ازپیش شدت پیدا خواهد کرد. با انجام این تکالیف توسط بیمار، وی به‌تدریج فعالیت‌های کنار گذاشته‌شده را از سر می‌گیرد و احساس وی نسبت به توانمندی‌های خودش نیز بهتر می‌شود.

بخشی از رفتاردرمانی به آموزش رفتارهای مشخص به بیمار، مربوط می‌شود. برای مثال فردی که به‌طورکلی در بیان احساسات و خواسته‌ها یا در دوست‌یابی ضعیف عمل می‌کند، می‌بایست راه‌های انجام این رفتارها را زیر نظر درمانگر آموزش ببیند تا بتواند با انجام آن‌ها، در وضعیت خود تغییرات مناسبی ایجاد نماید. در صورتی که نسبت به آموزش این رفتارها بی‌توجهی شود، مشکلات فرد در این زمینه‌ها می‌تواند باعث تداوم یا عود بیماری وی باشد.

درمان شناختی افسردگی شدید

درمان شناختی دومین قدم در درمان افسردگی‌های شدید و اولین گزینه درمانی برای افسردگی‌های خفیف تا متوسط است. در این درمان فرض بر این است که این افکار و برداشت‌های بیمار هستند که او را نسبت به افسردگی آسیب‌پذیر می‌کنند. درمانگران شناختی معتقدند بیماران افسرده، اشتباهات مشخصی را در طرز فکر خود دارند که باعث می‌شود نسبت به ابتلا به افسردگی و شدت پیدا کردن آن، آسیب‌پذیر باشند. برای مثال یک فرد افسرده گرایش دارد که مسائل مختلف را به خود نسبت دهد. اگر همسایه این فرد، برخورد مناسبی با وی نداشته باشد، ازنظر بیمار افسرده تنها دلیل موجود این است که همسایه، از وی بدش می‌آید یا دیگر او را دوست ندارد. آن‌ها نمی‌توانند به این فکر کنند که ممکن است همسایه عجله داشته یا به دلیل دیگری ناراحت بوده است.

یک اشتباه رایج دیگر در تفکر این بیماران این است که آن‌ها صرفاً به بخش‌های منفی یک موضوع توجه دارند. برای مثال اگر استاد یا رئیس آن‌ها در جریان ارزیابی، ده نکته مثبت و یک نکته منفی بیان کند، آن‌ها صرفاً به همان نکته منفی توجه داشته و براساس آن نتیجه می‌گیرند که استاد به‌طور کامل از آن‌ها ناراضی است.

وجود سبک‌های تفکر این‌چنینی باعث می‌شود که فرد آمادگی بالایی برای ابتلا به افسردگی پیدا کند. در جریان درمان شناختی، درمانگر به بیمار کمک می‌کند که این خطاهای فکری را پیدا کرده و با استفاده از تکنیک‌های مشخصی برای برطرف کردن آن‌ها تلاش کند. هدف اصلی در درمان شناختی این است که فرد بتواند با یادگیری اصول، خودش به درمانگر خود تبدیل بشود و در مراحل بعدی عود افسردگی، احتیاج کمتری برای مراجعه به روانشناس داشته باشد. در نتیجه  تمامی خطاهای فکری و راه‌های برطرف کردن آن‌ها به فرد آموزش داده می‌شود.

درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی

شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی شیوه درمانی است که باهدف جلوگیری از عود مجدد افسردگی ایجاد می‌شود و می‌تواند نتایج بسیار مطلوبی را در درمان این بیماری از خود نشان دهد. ذهن آگاهی به معنای توجه کردن به زمان حال، به شیوه‌ای هدفمند و خالی از قضاوت است و به بیماران افسرده آموزش می‌دهد تا افکار و هیجانات خود را بدون قضاوت آن‌ها، مشاهده کنند و به‌جای اینکه آن‌ها را به‌عنوان قسمتی از خود یا واقعیت در نظر بگیرند، صرفاً به‌عنوان پدیده‌هایی ببینند که می‌آیند و می‌روند. به عبارتی درمان مبتنی ذهن آگاهی به دنبال تمرکززدایی و رها کردن موضوعاتی است که باعث ابتلای مجدد فرد به افسردگی می‌شوند.

در صورتی که امکان مراجعه حضوری به روانشناس برای دریافت درمان مناسب را ندارید می‌توانید از هرجای کشور از خدمات مشاوره تلفنی استفاده کنید. 

وظایف اعضای خانواده بیمار افسرده

خانواده یک‌نهاد بسیار مهم در درمان اختلال افسردگی است. اعضای خانواده به همان اندازه که می‌توانند در بهبود یا بدتر شدن وضعیت فرد نقش داشته باشند، تحت تأثیر بیماری وی ممکن است دچار مشکلاتی نیز بشوند. به همین خاطر معمولاً توصیه می‌شود که خانواده بیمار مبتلا نیز، می‌بایست تحت نظر درمانگر قرار بگیرند و یا با درمانگر به‌صورت مستقیم در ارتباط باشند تا درمانگر بتواند با کمک گرفتن از آن‌ها درمان بیمار را تسریع نماید. صبر و حوصله در برابر رفتارهای بیمار، کمک به وی برای انجام تکالیف درمانی، مراقبت از اینکه بیمار جلسات درمانی را پیگیری کرده و داروهایش را مرتب مصرف کند، از مهم‌ترین وظایف خانواده فرد بیمار هستند.

سؤالات متداول درباره درمان افسردگی شدید

آیا درمان دارویی برای درمان افسردگی شدید کافی است؟

خیر، داروها می‌توانند تا حدودی مشکلات خلقی فرد را کاهش دهند، اما نمی‌توانند آن‌ها را درمان کنند. برای درمان افسردگی شدید توصیه می‌شود که فرد درمان دارویی و روان‌درمانی را در کنار یکدیگر تجربه کند.

آیا می‌توان افسردگی‌های شدید را با استفاده از کتاب‌های خودآموز درمان کرد؟

کتاب‌های خودآموز معمولاً برای افرادی نوشته می‌شوند که توانایی کنترل و مدیریت شرایط خود را دارند. بیماران افسرده شدید در انجام فعالیت‌های ساده نیز دچار مشکل هستند و معمولاً این کتاب‌ها نمی‌تواند برای آن‌ها استفاده‌ای داشته باشد. از طرفی این بیماران نیاز دارند که از درمان‌های دارویی نیز استفاده کنند. با بهبود نسبی بیمار، ممکن است درمانگر کتاب‌هایی را به او معرفی نماید.

درصورتی‌که بیمار افسرده درمان نشود چه مشکلاتی پیش می‌آید؟

افسردگی شدید، مشکلات جدی را در زندگی فرد ایجاد می‌کند. بیماران افسرده معمولاً نسبت به وظایف شغلی یا تحصیل خود بی‌توجه هستند. درنتیجه اولین ضرر بی‌توجهی به درمان این شرایط، این است که فرد درخطر از دست دادن شغل یا موقعیت تحصیلی قرار می‌گیرد. افزایش خطر خودکشی یا آسیب زدن به خود و ابتلا به بیماری‌های جسمی نیز در افسردگی شدید، بالا هستند. توجه داشته باشید که افسردگی با گذر زمان و بدون دریافت درمان‌های حرفه‌ای، بهبود پیدا نخواهد کرد و این مسئله می‌تواند زمینه ساز ابتلای فرد به دیگر اختلالات روانی نیز گردد.

شما در هر جایی که هستید می توانید از خدمات مشاوره تلفنی و حضوری مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو بهرمند شوید.

منبع » درمان افسردگی شدید



:: برچسب‌ها: درمان افسردگی شدید ,
:: بازدید از این مطلب : 488
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 26 شهريور 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

در مورد مشاوره ازدواج و لزوم کمک گرفتن از آن چه می‌دانید؟ مشاوره ازدواج یکی از خدماتی است که روانشناسان متخصص در حیطه زوج و خانواده به مراجعین ارائه می‌دهند. هدف از برگزاری جلسات مشاوره ازدواج این است که افراد بتوانند به شناخت کامل تر و واقع گرایانه تری از یکدیگر دست یابند و بر اساس برداشتی که از یکدیگر می‌کنند میزان سازگاری زناشویی در آینده را نیز حدس بزنند. در کنار این مسئله مشاوره ازدواج و مشاوره خانواده می‌تواند به افزایش کیفیت زندگی زوجین کمک می‌کند و سطح سلامت روان افراد جامعه را نیز بالاتر ببرد. با توجه به اهمیت مشاوره ازدواج، در ادامه به طور جامع‌تری درباره آن صحبت خواهیم کرد پس همراه ما باشید. برای دریافت مشاوره ازدواج تلفنی کلیک کنید.

منبع »‌ مشاوره ازدواج

 

مشاوره ازدواج چیست و به چه مسائلی می‌پردازد؟

مشاوره ازدواج یکی از راه‌هایی است که به افراد کمک می‌کند قبل از شروع زندگی مشترک به شناخت بهتری از یکدیگر دست یابند و از همان ابتدا رابطه سالمی را شکل دهند. در جلسات مشاوره ازدواج، روانشناس موضوعات متنوع و گوناگونی را به بحث می‌گذارد تا دیدگاه طرفین را در مورد جنبه‌های مهم زندگی بسنجد. از جمله مهم‌ترین موضوعاتی که در مشاوره ازدواج مطرح می‌شوند می‌توان به مسائل مالی، اعتقادی، نیازهای عاطفی، مهارت‌های ارتباطی، میزان تمایل برای بچه دار شدن، نوع نگاه طرفین به رابطه جنسی، قدرت تصمیم‌گیری و توانایی کنترل خشم در هر دو نفر اشاره کرد.

 

بیشتر بخوانید : روانشناسی ازدواج  

 

اهمیت و لزوم کمک گرفتن از مشاوره ازدواج

مشاوره ازدواج به افراد کمک می‌کند تا بتوانند انتظارات واقع گرایانه تری را در مورد زندگی مشترک شکل دهند و پیش از ازدواج با دید کاملا باز مشکلات پیش رو را بشناسند. هم‌چنین روانشناس به مراجعین یاری می‌رساند تا برای رویارویی با چالش‌های مختلف در زندگی آماده باشند و از قبل مهارت‌های لازم برای کنار آمدن با آن‌ها را تمرین نمایند. مسلما زوجینی که با این شناخت و مهارت‌ها زیر یک سقف می‌روند نسبت به سایر افراد راحت‌تر می‌توانند با یکدیگر سازگار شوند و در برابر مشکلات نیز استقامت بیشتری به خرج می‌دهند.

علاوه بر این‌ها افرادی که پیش از ازدواج جلسات مشاوره کافی را پشت سر می‌گذارند می‌دانند که در زندگی مشترک چه زمانی باید از یک متخصص حرفه‌ای درخواست کمک کنند و در نتیجه کمتر اجازه می‌دهند تا زندگی‌شان به مرزهای بحرانی نزدیک شود. همه این‌ها مسائلی هستند که به کاهش آمار طلاق و افزایش کیفیت زندگی زوجین کمک می‌کنند و می‌توانند سطح سلامت روان افراد جامعه را بالا ببرند.

 

بیشتر بخوانید : معیار های داشتن ازدواج موفق 

 

پیدا کردن درمانگر مناسب برای مشاوره ازدواج

تصمیم‌گیری برای ازدواج مسئله‌ای بسیار حساس و مهم است و مشاوره گرفتن در مورد آن حساسیت و دقت بیشتری می‌طلبد. برای اینکه بتوانید روانشناس مناسبی را برای مشاوره ازدواج انتخاب نمایید به وجود فاکتورهای زیر دقت کنید.

داشتن تحصیلات کافی 

قبل از اینکه برای مشاوره ازدواج نزد یک متخصص مراجعه کنید به تحصیلات او دقت نمایید. روان شناسان بالینی در گرایش خانواده و سایر روانشناسانی که دارای حداقل مدرک کارشناسی ارشد هستند و در حوزه زوج درمانی فعالیت می‌کنند بهترین گزینه‌هایی هستند که می‌توانید برای دریافت مشاوره نزد آن‌ها مراجعه کنید.

سابقه فعالیت در زمینه زوج و خانواده

روانشناسان و مشاوران به مرور زمان تلاش می‌کنند حوزه‌های فعالیت خود را محدودتر کرده و در زمینه‌های خاصی خدمات مشاوره و درمان را ارائه دهند. این کار به آن‌ها کمک می‌کند تا بتوانند به‌طور حرفه‌ای‌تر و تخصصی‌تر روی موضوعات تمرکز کنند و در نهایت موفق‌تر عمل نمایند. از همین رو تلاش کنید حوزه فعالیت متخصص موردنظر خود را بررسی نمایید و ببینید آیا در زمینه مشاوره ازدواج فعالیتی داشته است یا خیر. توجه داشته باشید که صرفاً داشتن تحصیلات نمی‌تواند از نظر تجربی به افراد کمک کند.

 

بیشتر بخوانید : دلایل و انگیزه های درست و نادرست ازدواج 

 

انواع خدمات مشاوره ازدواج

روانشناسان برای ارائه مشاوره ازدواج علاوه بر برگزاری جلسات فردی یا زوجی و صحبت کردن در مورد موضوعات مختلف از روش‌های مختلفی کمک می‌گیرند که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به دو مورد زیر اشاره کرد.

استفاده از تست‌های روان‌شناختی و آزمون‌های شخصیت

برخی روان شناسان برای کسب شناخت بهتر از دو طرف و دادن پیش آگهی در مورد میزان سازگاری آن‌ها با یکدیگر از تست‌های روان‌شناختی نظیر آزمون‌های شخصیت استفاده می‌کنند. این آزمون‌ها می‌توانند ویژگی‌های باثبات فردی هریک از شما را آشکار کرده و به شما نشان دهد تا چه حد می‌توانید با یکدیگر تعامل مثبت داشته باشید.

کمک گرفتن از جلسات گروهی

برخی از روانشناسان به زوجین پیشنهاد می‌دهند در جلسات گروهی شرکت کنند که زوج‌های جوان دیگری نیز در آن حضور دارند. در این جلسات افراد از معیارها و ملاک‌های خود صحبت می‌کنند و درمانگر نیز تلاش می‌کند جلسات را به سمت اهداف معینی هدایت نماید. تبادل اندیشه‌ها کمک می‌کند افراد ذهنیت بازتری نسبت به ازدواج پیدا کنند و ارزش‌های شخصی خود را بیشتر بشناسند.

چالش‌ها بر سر راه استفاده از خدمات مشاوره ازدواج

استفاده از خدمات مشاوره ازدواج برای همه زوجین کار آسانی نیست. برخی افراد وقتی به مراجعه نزد روانشناس فکر می‌کنند دچار ترس و اضطراب می‌شوند. آن‌ها ممکن است فکر کنند مسائلی در جلسات فاش می‌شود که آن‌ها برای آن آماده نیستند. در این شرایط بهترین راه‌حل این است که ابتدا نظرات فرد مقابل را در مورد جلسات جویا شده و سعی کنید اطلاعات خود را در زمینه خدماتی که دراین‌باره ارائه می‌شود بالا ببرید. هم‌چنین می‌توانید در مورد این نگرانی‌ها نیز با روانشناس صحبت کنید و در مورد نحوه آماده کردن فرد مقابل از او کمک بگیرید. اگر یکی از طرفین برای مراجعه رضایت ندارد به‌جای صرف نظر کردن از این کار می‌توانید از جلسات مشاوره ازدواج فردی استفاده نمایید. 

شما میتوانید تنها با یک تلفن از خدمات تخصصی مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو بهره مند شوید. جهت رزرو و شروع درمان با شماره های درج شده تماس حاصل نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مشاوره تلفنی با موبایل کلیک کنید.

 

بیشتر بخوانید : معیار های داشتن ازدواج موفق 

 

سؤالات متداول

– آیا جلسات مشاوره ازدواج حتماً باید به‌صورت دو نفره برگزار شود؟

ترجیحا جلسات مشاوره باید به‌صورت دونفره برگزار شوند تا عقاید هردوطرف و الگوهای رفتاری آن‌ها مورد بررسی قرار بگیرد. با این حال در شرایط خاص مثل زمانی که یکی از طرفین راضی به استفاده از خدمات مشاوره نیست یا زمانی که مسائل شخصی خاصی برای یکی از طرفین وجود دارد می‌توان قبل از جلسات دونفره از مشاوره انفرادی کمک گرفت.

– آیا مسائلی مثل اختلافات عقیدتی هم در مشاوره ازدواج قابل بحث هستند؟

بله اعتقادات و باورها یکی از مسائل بسیار مهمی هستند که در جلسات مشاوره قبل از ازدواج، مورد بررسی قرار می‌گیرند. البته روانشناسان حرفه‌ای تلاش می‌کنند از هیچ عقیده یا دیدگاه خاصی حمایت نکرده و تنها به زوجین کمک کنند عقاید فرد مقابل را شناخته و به درک مذهبی بالاتری از یکدیگر دست یابند.

منبع »‌ مشاوره ازدواج



:: برچسب‌ها: مشاوره ازدواج ,
:: بازدید از این مطلب : 709
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 شهريور 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

امروزه ارائه خدمات مشاوره به صورت تلفنی و آنلاین توسط بسیاری از روانشناسان و مشاوران صورت می‌گیرد. مشاوره خانواده تلفنی نیز یکی از مهم‌ترین خدماتی است که توسط این متخصصین ارائه می‌شود. در این نوع از مشاوره موضوعات بسیار گسترده‌ای از جمله مشکلات زناشویی گرفته تا اختلافات والد-فرزندی مورد بررسی قرار می‌گیرند. با این حال پیش از هر چیز لازم است که بتوانید در انتخاب مراکز مشاوره تلفنی دقت نمایید و ملاک‌های یک مشاور خوب را بشناسید. ما در ادامه تلاش کرده‌ایم تا در این باره اطلاعات بیشتری در اختیار شما قرار دهیم پس همراه ما باشید. 

منبع »‌ مشاوره خانواده تلفنی

 

مشاوره خانواده چیست؟

مشاوره خانواده نوعی از خدمات روانشناسی است که در آن به موضوعات مشترک بین اعضای خانواده پرداخته می‌شود. هدف درمانگر در این جلسات این است که به درستی تعاملات میان اعضای خانواده را مشاهده کرده، الگوهای تعاملی غلط را شناسایی کند و به افراد یاری برساند تا ارتباطات سالم‌تری را با یکدیگر تجربه نمایند.

اهمیت و لزوم مراجعه به مشاوره خانواده

خانواده یکی از مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار در سلامت روان افراد جامعه است. بسیاری از مشکلات نظیر کمبود اعتماد به نفس، افسردگی، نداشتن قدرت ابراز وجود در زندگی و درگیری در آسیب‌های اجتماعی نظیر اعتیاد از فقدان روابط خانوادگی صمیمانه نشات می‌گیرند. در مقابل بسیاری از موفقیت‌های ما در زندگی تا حد زیادی در اثر حمایت‌های اعضای خانواده پدید می‌آیند و هرگز نمی‌توان نقش آن‌ها را در احساس رضایتمندی روانی نادیده گرفت. از همین رو بسیار اهمیت دارد که بتوانید در محیط خانواده جو سالم و صمیمانه‌ای ایجاد کنید و اگر احساس می‌کنید روابطتان دستخوش تنش شده برای پیشگیری از آسیب‌های جدی از یک متخصص برای رفع مشکلات خود کمک بگیرید.

 

بیشتر بخوانید : همسر معتاد

 

مشاوره خانواده تلفنی

امروزه به طور کلی خدمات حضوری جای خود را به خدمات تلفنی و آنلاین داده‌اند. به تبع این موضوع جلسات مشاوره نیز در بسیاری از مراکز به صورت غیرحضوری برگزار می‌شود. در جلسات مشاوره تلفنی شما این شانس را دارید که از هر جای کشور با بهترین متخصصان در تماس باشید و با از بین بردن محدودیت‌های مکانی در وقت و هزینه خود صرفه جویی کنید.

هم چنین بسیاری از افراد ممکن است نسبت به رفتن نزد مشاور و روانشناس احساس خوبی نداشته باشند یا در حضور درمانگر احساس معذب بودن بکنند. مشاوره تلفنی به این افراد کمک می‌کند تا آزادانه‌تر رفتار کرده و با آسودگی بیشتری مسائل خود را مطرح نمایند. در نتیجه اگر مشکلاتی در خانواده‌تان وجود دارد که آرامش اعضا را به هم زده و در عین حال به هر دلیلی امکان مراجعه حضوری نزد روانشناس نیز برای شما وجود ندارد می‌توانید به صورت تلفنی با مراکزی که به طور تخصصی در زمینه زوج و خانواده خدمات مشاوره ارائه می‌دهند تماس بگیرید و موضوعات خود را با یک درمانگر حرفه‌ای درمیان بگذارید.

مسائل مطرح شده در مشاوره خانواده تلفنی

جلسات مشاوره خانواده می‌توانند مباحث مختلفی را در بر بگیرند که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موضوعات زیر اشاره کرد.

– اختلاف با همسر و تصمیم گیری برای طلاق

– اختلاف بر سر تربیت فرزندان

– درگیری با نوجوانان و مسائل مرتبط با دوره رشدی آن‌ها

– اختلافات مالی و مسائل شغلی نظیر بازنشستگی

– حل اختلاف میان فرزندان از موضوعات مهم مشاوره خانواده تلفنی

– درگیری یکی از اعضا با مشکلات روان شناختی نظیر افسردگی، اضطراب، سوءمصرف مواد و …

– وجود اختلاف نظرهای عقیدتی و ناتوانی برای سازگاری با یکدیگر

– ناتوانی و عدم سازگاری با بروز تغییرات بزرگ در خانواده نظیر مرگ یا ابتلای یکی از اعضا به بیماری‌های مزمن 

مشاوره خانواده تلفنی | آنچه برای انتخاب متخصصین باید در نظر بگیرید

متأسفانه امروزه بسیاری از افراد غیر متخصص اقدام به ارائه خدمات روانشناسی می‌کنند و به این ترتیب ممکن است سرنوشت یک خانواده را نیز تحت تأثیر خود قرار دهند. از همین رو بسیار اهمیت دارد که با مراکزی تماس بگیرید که دارای مجوز رسمی از سازمان نظام روانشناسی یا بهزیستی بوده و دارای کادر تحصیل کرده و حرفه‌ای در این زمینه هستند. توجه داشته باشید که افراد برای ارائه خدمات درمانی باید از حداقل مدرک کارشناسی ارشد در رشته روانشناسی یا مشاوره برخوردار باشند. همچنین داشتن سوابق کاری در زمینه خانواده یا زوج علاوه بر تحصیلات مربوطه از جمله مسائلی است که در انتخاب یک مشاور خوب باید به آن توجه کنید. 

مزیت‌ها و محدودیت‌های مشاوره خانواده تلفنی

یکی از محدودیت‌های مشاوره خانواده تلفنی این است که امکان برگزاری جلسات به صورت هم زمان با همه اعضا وجود ندارد و درمانگر نمی‌تواند تعاملات میان افراد را مشاهده نماید. با این حال درمانگران تلاش می‌کنند تا به صورت فردی جلسات را برگزار کرده و به حل مشکلات مرتبط با خانواده بپردازند. آن‌ها ممکن است در کنار مشاوره تلفنی برگزاری خدمات مشاوره تحت وب و آنلاین را نیز به شما پیشنهاد دهند تا کیفیت جلسات را بالاتر ببرند.

با این حال دریافت مشاوره خانواده به صورت تلفنی مزایای خودش را نیز دارد برای مثال در این روش شما از هرجای کشور می‌توانید با معتبرترین مراکز تماس بگیرید و در هزینه‌های رفت و آمد خود صرفه جویی نمایید. هم‌چنین اگر یکی از اعضا نسبت به مراجعه نزد مشاور مقاومت داشته باشد مشاوره تلفنی می‌تواند این مقاومت‌ها را کم کرده و باعث شود افراد استقبال بیشتری از این جلسات به عمل بیاورند. می‌توانید در هر ساعت از روز با شماره‌های مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس گرفته و مشاوره دریافت کنید.

سؤالات متداول

– آیا دریافت مشاوره تلفنی می‌تواند در مورد موضوعات جدی نظیر خیانت همسر نیز کمک کننده باشد؟

بله اگر شما امکان مراجعه حضوری نزد درمانگر را ندارید به جای صرف نظر کردن از این موضوع سعی کنید از یک درمانگر به صورت تلفنی کمک بگیرید. شاید این روش با محدودیت‌هایی همراه باشد اما در عین حال در مورد موضوعات مهمی مثل مواجهه با خیانت به شما کمک می‌کند تا بتوانید بر احساسات خود مسلط شده و با نیروی منطق خود بهترین تصمیم را بگیرید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مشاوره تلفنی با موبایل کلیک کنید.

 

 

منبع »‌ مشاوره خانواده تلفنی



:: برچسب‌ها: مشاوره خانواده تلفنی ,
:: بازدید از این مطلب : 621
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 شهريور 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

مشاوره کودک تلفنی یکی از خدمات جدیدی است که در برخی مراکز مشاوره روانشناسی در اختیار والدین قرار می‌گیرد. در این نوع از مشاوره شما می‌توانید از هر جای کشور با بهترین متخصصان تماس گرفته و از آن‌ها در مورد مشکلات تربیتی و رفتاری فرزندتان کمک بگیرید. البته بیش از هر چیز لازم است که معتبر بودن مراکز مشاوره تلفنی را مدنظر قرار داده و برای انتخاب آن‌ها دقت لازم را به خرج دهید. ما در ادامه این مقاله تلاش کرده‌ایم تا در مورد مشاوره کودک به صورت تلفنی، ملاک‌ها، مزایا و محدودیت‌های آن اطلاعات بیشتری در اختیارتان قرار دهیم. پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید..

منبع « مشاوره کودک تلفنی

 

مشاوره کودک چیست؟

مشاوره کودک نوعی خدمات رواندرمانی است که توسط روانشناسان ارائه می‌شود. در این نوع از مشاوره درمانگر تلاش می‌کند تا به تعاملات میان والدین و فرزندان توجه کرده و به الگوهای رفتاری غلط خاتمه بخشد. همچنین جلسات مشاوره برای درمان مشکلات دوران کودکی نظیر اضطراب جدایی، ترس‌ها، افسردگی دوران کودکی، مشکلات مرتبط با مدرسه، اختلال یادگیری و کاهش نمرات تحصیلی نیز می‌توانند به شما و فرزندتان کمک کنند. البته توجه به این نکته حائز اهمیت است که مشاوره کودک تنها به زمانی که کودک یا نوجوان دچار مشکل شده اختصاص ندارد بلکه شما برای مسائلی نظیر بهبود مهارت‌های زندگی و ارتباطی فرزندتان نیز می‌توانید از خدمات آن استفاده نمایید.

 

بیشتر بخوانید : تربیت کودک 

 

اهمیت و لزوم مراجعه به مشاوره کودک

با توجه به اینکه دوران کودکی یکی از حساس‌ترین و مهم‌ترین مراحل از رشد انسان است بسیار اهمیت دارد که والدین وضعیت ذهنی فرزند خود را در این دوران مورد توجه قرار داده و برای ارتقای هرچه بیشتر سلامت روان او بکوشند. در بسیاری از موارد وقتی مشکلات در دوران کودکی مورد درمان قرار بگیرند به راحتی بهبود می‌یابند اما در صورت بی‌توجهی ممکن است آسیب‌های جبران ناپذیر و پایداری را در زندگی فرد ایجاد کنند. از همین رو بسیار اهمیت دارد که در کنار سلامت جسم به مسائلی نظیر روحیه و توانمندی‌های ذهنی فرزندتان نیز توجه کنید و در صورت لزوم به موقع از یک مشاور کودک کمک بگیرید. این کار باعث می‌شود که کودک در آینده فرد توانمندتری باشد و معضلات و آسیب‌های کمتری را تجربه نماید.

 

بیشتر بخوانید : آموزش پدر و مادر

 

مشاوره کودک تلفنی

با توجه به در دسترس نبودن مراکز معتبر در همه جای کشور و تراکم بیش از حد آن‌ها در مناطقی نظیر پایتخت یا شهرهای بزرگ، بسیاری از افراد امکان مراجعه حضوری به این مراکز را ندارند. علاوه بر این مسائلی نظیر شیوع ویروس کرونا باعث شده است که افراد تمایل کمتری به دریافت مشاوره حضوری داشته باشند و خدمات تلفنی یا آنلاین را ترجیح دهند. با توجه به اینکه مشکلات مرتبط با کودکان و نوجوانان یکی از مسائل عمده در مشاوره روانشناسی است؛ امروزه بسیاری از مراکز مشاوره اقدام به ارائه خدمات تلفنی در این زمینه کرده‌اند که این امر کار را برای بسیاری از والدین آسان کرده است.

مزایا و محدودیت‌های مشاوره کودک تلفنی

از جمله محدودیت‌های مشاوره تلفنی این است که در مورد بچه‌های کوچک‌تر که هنوز به توانایی کلامی بالایی دست نیافته‌اند و امکان برگزاری جلسات فردی وجود ندارد ممکن نیست. همچنین استفاده از روش‌هایی نظیر بازی درمانی به کمک درمانگر نیز از طریق تلفن امکان پذیر نمی‌باشد. در عین حال این محدودیت تنها مربوط به کودکان خردسال است و سایر کودکان بزرگ‌تر، نوجوانان و والدین آن‌ها همگی می‌توانند با استفاده از جلسات مشاوره تلفنی از مزایای آن بهره مند شوند.

از جمله مزیت‌های این روش این است که افراد از هرجای کشور می‌توانند با بهترین متخصصان تماس گرفته و در مورد مشکلات خود و فرزندشان از آن‌ها مشورت بگیرند. علاوه بر این ممکن است فرزندان در سنین نوجوانی نسبت به مراجعه نزد روانشناس مقاومت داشته باشند و تمایلی به جلسات مشاوره حضوری نشان ندهند. مشاوره تلفنی به آن‌ها کمک می‌کند تا بتوانند راحت‌تر با این مسئله کنار بیایند و آزادانه تر مسائل و مشکلات خود را با درمانگر در میان بگذارند.

ملاک‌های مهم برای کمک گرفتن از مشاوره کودک تلفنی

دوران کودکی و نوجوانی دوران بسیار مهمی از زندگی است در نتیجه شما نباید از افراد غیر متخصص برای حل مشکلات یا ارتقای توانمندی‌های فرزندتان کمک بگیرید. این کار ممکن است علاوه بر نداشتن فایده؛ آسیب‌هایی را نیز در پی داشته باشد. در نتیجه قبل از هرچیز ملاک‌های درستی را در ذهن خود تصویر نمایید و به کمک آن‌ها از افراد کارآمد و متخصص کمک بگیرید.

برای اینکه از انتخاب خود مطمئن شوید پیش از هر چیز لازم است با مراکز مشاوره‌ای تماس بگیرید که رسماً از سازمان نظام روانشناسی یا سازمان بهزیستی مجوز رسمی برای فعالیت دارند. همچنین متخصصینی که در زمینه کودک مشاوره می‌دهند باید از حداقل مدرک کارشناسی ارشد در رشته‌های روانشناسی بالینی، روانشناسی بالینی کودک و یا روانشناسی کودکان استثنایی برخوردار باشند. البته شما در مورد مسائلی نظیر برنامه ریزی تحصیلی می‌توانید از افراد تحصیل کرده در گرایش مشاوره نیز کمک بگیرید. علاوه بر مسائل ذکر شده بهتر است سوابق آموزشی و تجربی مشاوران را نیز بررسی نمایید تا بتوانید به بهترین گزینه دست یابید. 

برای دریافت مشاوره از برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو کافی است با شماره‌های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.

مسائلی که می‌توانید در جلسات مشاوره کودک تلفنی مطرح کنید

جلسات مشاوره کودک بر مسائل مختلف دوران کودکی و نوجوانی تمرکز دارند و می‌توانند موضوعات گسترده‌ای را در بر بگیرند. از جمله مسائلی که می‌توانید در این جلسات مطرح کنید باید به موارد زیر اشاره کرد.

– ناتوانی در کنترل خشم و وجود پرخاشگری زیاد در کودک یا نوجوان

– ناتوانی فرزند در برقراری ارتباط و تمایل او به انزوا

– وجود ترس‌های مفرط و غیر منطقی در کودک

– روبه‌رو شدن با مشکلات تحصیلی و رفتارهای مخرب در مدرسه

– داشتن مشکلات ارتباطی با فرزند از مباحث مهم در جلسه مشاوره کودک تلفنی

– وجود اختلالاتی نظیر نقص توجه-بیش فعالی در کودک و سایر اختلالات دوران کودکی

 

بیشتر بخوانید : کودک استثنایی

 

سؤالات متداول

– پسر 5 ساله من بعد از تولد خواهرش به شدت پرخاشگر شده و دائما رفتارهای بچگانه تری را از خود نشان می‌دهد. از ما انتظار دارد مثل نوزاد از او مراقبت کنیم. چطور می‌توانم این رفتارهایش را مدیریت کنم؟

این مسئله امری طبیعی در بین فرزندان اول است که پس از تولد فرزند دوم احساس می‌کنند مورد بی‌توجهی قرارگرفته‌اند. همین امر باعث می‌شود که آن‌ها احساس اضطراب کنند اما ممکن است این اضطراب را به شکل‌های دیگری نظیر پرخاشگری نشان دهند. از همین رو لازم است که با یک روانشناس کودک در تماس باشید تا بتوانید علت رفتارهای کودک خود را بهتر بشناسید و واکنش‌های مناسب در برابر این رفتارها را نیز فرا بگیرید.

 

منبع « مشاوره کودک تلفنی



:: برچسب‌ها: مشاوره کودک تلفنی ,
:: بازدید از این مطلب : 629
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 شهريور 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

قرص اکس یا اکستازی یکی از انواع مواد مخدر صنعتی است که در آزمایشگاه تولید می‌شود. این دارو در گروه داروهای محرک قرار دارد و به دلیل انرژی و احساس نشاطی که ایجاد می‌کند معمولاً در میان جوانان طرفداران بسیاری دارد. قرص اکس برای نخستین بار به عنوان داروی کاهش وزن به جهان معرفی شد و در این زمینه نتایج مثبتی نیز به همراه داشت اما با توجه به عوارض جانبی ناخوشایندی که به دنبال مصرف این دارو به وجود آمد، تولید و انتشار آن ممنوع اعلام شد. ولی متأسفانه مصرف آن به صورت غیرقانونی و به عنوان داروی مخدر تاکنون ادامه پیدا کرده است. خوشبختانه روش‌های درمانی گوناگونی برای افراد مصرف‌کننده وجود دارد که به آن‌ها در بهبود علائم کمک می‌کند. با توجه به عوارض ناخوشایند این دارو بر جسم و روان و خاصیت اعتیادآوری آن، توصیه می‌کنیم جهت اطلاع از بهترین روش‌های درمان ترک اعتیاد کلیک کنید.

منبع : قرص اکس یا اکستازی

 

قرص اکس چیست؟

ترکیب شیمیایی 3 یا 4 متیل فنیدیت مت آمفتامین (MDMA) که در میان مردم با نام‌های قرص اکس یا اکستازی شناخته می‌شود، یکی از انواع داروهای گروه آمفتامین است و به همین دلیل به عنوان یک داروی محرک شناخته می‌شود. با مصرف این دارو فرد احساس با انرژی بودن، افزایش هشیاری، تمایل به برقراری ارتباط با دیگران و خوشحالی و نشاط می‌کند.

قرص اکس یک ترکیب شیمیایی ساخته شده در آزمایشگاه است. اکس خالص دارای رنگ سفید است اما در صورتی که مواد دیگری در آزمایشگاه با آن ترکیب شده باشند می‌توانند رنگ‌های مختلفی مثل سبز، آبی یا قرمز و بنفش را نیز داشته باشد.

مصرف اکس می‌تواند به صورت قرص، استنشاق یا تزریق اتفاق بیفتد؛ اما معمول ترین حالت مصرف این دارو به صورت استفاده دهانی از قرص‌ها می‌باشد. پس از گذشت زمان اندکی از مصرف اکستازی، این دارو توسط عروق خونی دستگاه گوارش جذب‌شده و در تمامی بدن فرد پخش می‌شود.

 

بیشتر بخوانید : انواع مواد توهم زا طبیعی و صنعتی 

 

تاثیرات قرص اکس بر بدن

پس از اینکه قرص اکس توسط عروق خونی دستگاه گوارش جذب و در سراسر بدن پخش می‌شود ترکیبات آمفتامین موجود در آن، مغز را وادار به ترشح بیشتر مواد شیمیایی از جمله دوپامین، نورآدرنالین و سروتونین می‌کند. تمامی این مواد شیمایی در افزایش انرژی و خلق نقش دارند و به همین دلیل با افزایش ترشح آن‌ها فرد احساس خوبی خواهد داشت. معمولابین 30 تا 45 دقیقه پس از مصرف قرص اکستازی نشانه‌ها در فرد بروز پیدا می‌کنند و ظرف حداکثر 6 ساعت نیز اثرات استفاده از این دارو پایان می‌یابد.

با مصرف این دارو علاوه بر احساس نشاط و پرانرژی بودن نشانه‌هایی نظیر گشاد شدن مردمک چشم و حساسیت به نور، ایجاد حرکات غیرارادی در فک فرد مثل جویدن نیز ایجاد می‌شود؛ اما مصرف اکستازی می‌تواند نشانه‌های شدیدتری مثل از دست دادن هشیاری نسبت به زمان و مکان، ایجاد توهم و مشکلات دیگری را به دنبال داشته باشد که در ادامه راجع به آن‌ها صحبت خواهیم کرد.

 

بیشتر بخوانید : آشنایی با تست ها و کیت های ترک اعتیاد

 

علائم مصرف قرص اکس

مصرف قرص اکس به دلیل تغییراتی که در ترشح مواد شیمیایی از مغز ایجاد می‌کند، باعث بروز نشانه‌های ناخوشایند جسمی و روانی در فرد می‌شود. در صورتی که این نشانه‌ها را در خود یا اطرافیانتان مشاهده می‌کنید بهتر است برای بررسی‌های بیشتر با یک متخصص مشورت نمایید. اصلی‌ترین نشانه‌های مصرف قرص اکس شامل موارد زیر هستند.

  • تعریق بیش‌ازحد
  • تهوع و استفراغ
  • احساس تاری دید و سرگیجه
  • خشکی دهان
  • تنش عضلانی
  • مشکلات خواب
  • ضعف در تمرکز
  • تحریک پذیری
  • احساس افسردگی یا اضطراب شدید
  • توهم

یکی از جدی‌ترین آسیب‌هایی که به دنبال مصرف قرص اکس ایجاد می شود، کاهش حجم آب بدن است. این موضوع به دلیل بالا رفتن دمای بدن به وجود می‌آید. بدن به دنبال یک مکانیزم خودکار برای کاهش دمای بدن و حفظ سلامت به تعریق دست می‌زند و در نتیجه این امر حجم زیادی از آب بدن فرد دفع می‌شود. این موضوع می‌تواند مشکلات بسیار جدی مثل مشکلات کلیوی یا حتی کما و مرگ را به دنبال داشته باشد.

نشانه‌های مسمومیت با قرص اکس

مصرف بیش از حد قرص اکس می‌تواند عوارض جدی را بری فرد به همراه داشته باشد و حتی ممکن است به مرگ ختم شود. برخی از نشانه‌های رایج مسمومیت یا اوردوز با قرص اکس موارد زیر را دربر می‌گیرد.

  • بالا رفتن بیش از حد فشارخون
  • افزایش ضربان قلب
  • بالا رفتن بیش از حد دمای بدن
  • تشنج
  • سکته
  • از دست دادن هوشیاری

ویژگی اعتیادآوری قرص اکس

تحقیقات انجام گرفته بر روی نوجوانان و جوانان مصرف کننده اکستازی نشان می‌دهد که در حدود 60 درصد از مصرف کنندگان این دارو نسبت به مصرف آن وابستگی پیدا می‌کنند. قرص‌های اکس و سایر مشتقات آمفتامین برخلاف مواد افیونی همچون تریاک، وابستگی بدنی چندانی برای فرد ایجاد نمی‌کنند اما آنچه باعث مصرف مجدد دارو می‌شود تمایل به تجربه مجدد احساس وجد و سرخوشی است که با مصرف اکستازی برای فرد پیش خواهد آمد.

نشانه‌های اعتیاد به قرص اکس

سه ویژگی کلی برای تشخیص اعتیاد به هرگونه ماده مخدر وجود دارد که بهتر است درصورت مشاهده هریک از آن‌ها در خود یا اطرافیان به سرعت به یک متخصص در زمینه ترک اعتیاد مراجعه نمایید. این نشانه‌ها موارد زیر را شامل می‌شود.

نیاز به مصرف بیشتر

با مصرف قرص اکس برای یک مدت، فرد احساس خواهد کرد که علی‌رغم مصرف به همان اندازه سابق به احساس رضایت و سرخوشی که قبلاً تجربه می‌کرد دست پیدا نمی‌کند و به همین خاطر میزان مصرف را افزایش می‌دهد.

مشکلات جسمی یا روحی در صورت عدم مصرف

چنانچه فرد کمتر از دوز همیشگی دارو را مصرف کند یا اصلاً مصرفی نداشته باشد به‌تدریج علائم ناراحتی در جسم یا روان آشکار می‌شوند. در ارتباط با قرص اکس این نشانه‌ها شامل:

  • میل و رغبت شدید به مصرف مجدد
  • احساس خستگی
  • افسردگی و تغییرات خلقی
  • ناتوانی در تمرکز و تصمیم‌گیری

تلاش برای پیدا کردن دارو

در این مرحله بیماران زمان زیادی را صرف تهیه و مصرف داروی مورد نظر می‌کنند. آن‌ها ممکن است برای تهیه قرص از سرکار غیبت کنند یا برای تأمین هزینه این داروها به رفتارهای نامناسبی دست بزنند.

درمان اعتیاد به قرص اکس

با توجه به اینکه تاکنون داروی مشخصی برای درمان اعتیاد به قرص اکس پیدا نشده است و همچنین با در نظر داشتن این مطلب که اعتیاد به اکستازی بیشتر از آنکه جنبه بدنی داشته باشد ذهن و روان فرد را درگیر می‌کند، روانشناسان اصلی‌ترین نقش را در زمینه درمان این مسئله ایفا می‌کنند. ایجاد جلسات گروه درمانی، آموزش راهکارهایی برای کنترل تمایل به مصرف مجدد و همین‌طور پیدا کردن راهکارهای سازنده‌تر به جای مصرف مواد مخدر ازجمله مزیت‌های استفاده از جلسات روانشناسی برای ترک اعتیاد به این دارو هستند.

از جمله مهم‌ترین فعالیت‌های روانشناسان در زمینه ترک اعتیاد به قرص اکس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

 

بیشتر بخوانید : مشاوره ترک اعتیاد 

 

پیدا کردن علل زیربنایی مصرف مواد مخدر

روانشناسان در طول جلسات مشاوره انگیزه‌های اصلی و زیربنایی گرایش فرد به مصرف مواد مخدر را بررسی کرده و با برطرف کردن آن‌ها فرد را تا حد زیادی از مصرف این داروها مصون نگه می‌دارند. برای مثال ممکن است مشکلات خانوادگی، ضعف اعتماد به نفس، خلق پایین یا حتی مشکلاتی نظیر ناتوانی در ردکردن درخواست اطرافیان علل اصلی مصرف مواد مخدر باشند. روانشناسان با شناسایی این مشکلات و کمک به فرد برای جایگزین کردن گزینه‌های بهتر مثل بیان خواسته‌ها، دوست‌یابی، هدف گزینی و… به شما در ترک مواد مخدر کمک خواهند کرد.

آشنا کردن بیمار با نشانه‌های جسمی و روانی

در طی درمان اعتیاد به مصرف قرص اکس، روانشناسان از طریق تکنیک‌های درمانی فرد را نسبت به نشانه‌های جسمی و روانی خود قبل از مصرف قرص آگاه می‌کنند. از این طریق بیمار متوجه خواهد شد که درچه شرایطی به سراغ مصرف قرص اکس می‌رود و سپس به او آموزش داده می‌شود که چطور از این شرایط دوری کند یا با آن‌ها مبارزه نماید. برای مثال ممکن است فرد هربار که انتقاد کردن از خود را شروع می‌کند و احساس ناتوانی می‌کند، برای بهبود خلق به سمت مصرف قرص اکس گرایش پیدا کند. در حین درمان بیمار نسبت به این انتقاد گری‌ها آگاه می‌شود و راه مقاومت در برابر آن‌ها را می‌آموزد.

پیدا کردن افرادی با مشکلات مشابه

در طی جلسات گروهی برای درمان اعتیاد، بیمار با افرادی آشنا می‌شود که مشکلاتی همانند او را تجربه می‌کنند در نتیجه احساس نمی‌کند که صرفاً او دچار مشکل شده است. از طرفی آشنایی با گروهی که هدفی مشترک با وی دارند باعث می‌شود که انگیزه بیشتری برای ترک مواد پیدا کند و یا از راهکارهای اطرافیان برای بهبود شرایط استفاده نماید.

آموزش‌های پیشگیرانه

یکی از اصلی‌ترین خدماتی که روانشناسان می‌توانند در زمینه اعتیاد ارائه کنند، راه‌های پیشگیرانه است. به همین خاطر توصیه می‌شود والدینی که فرزندان نوجوان دارند یا جوانانی که به هر دلیلی در این زمینه احساس مشکل می‌کنند از یک مشاور کمک بگیرند.

با مراجعه به مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو می توانید از استاندارد بودن و کامل بودن درمان های مربوط به اعتیاد اطمینان حاصل نمایید.

سؤالات متداول

1. آیا زنان و مردان در بروز نشانه‌های سوءمصرف قرص اکس یکسان هستند؟

بر اساس تحقیقات انجام شده زنان نسبت به این دارو آسیب پذیرتر هستند و مصرف مقدار کمتری از دارو نسبت به مردان می‌تواند نشانه‌های مسمومیت را در آن‌ها ایجاد کند.

2. آیا قرص اکس می‌تواند کارکرد جنسی را بهتر کند؟  

با توجه به تأثیر این بیماری بر بدن، در کوتاه مدت ممکن است تمایل فرد برای برقراری ارتباط جنسی و همین‌طور توانایی جنسی وی افزایش پیدا کند؛ اما در بلندمدت و مصرف مداوم این دارو، مشکلاتی نیز برای فرد به وجود می‌آید و به ناتوانی جنسی منجر می‌شود.

منبع : قرص اکس یا اکستازی

 

 


:: برچسب‌ها: قرص اکس یا اکستازی ,
:: بازدید از این مطلب : 144
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 22 شهريور 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

ترک کوکائین به عنوان یک ماده محرک با ترک مواد مخدر سنتی نظیر تریاک تفاوت‌هایی دارد چراکه کنار گذاشتن این ماده بر خلاف مواد مخدر سنتی علائم جسمانی چندانی به بار نمی‌آورد و بیشتر منجر به عوارض روانی می‌گردد. در واقع افراد هنگام ترک کوکائین ممکن است با افسردگی شدید و اضطراب و بی قراری مواجه شوند که همین مسئله دوباره آن‌ها را به سمت مواد سوق می‌دهد. با این حال با توجه به عوارض ترک، افراد همواره به دریافت خدمات متفاوتی نظیر درمان‌های روان پزشکی و روان شناختی نیاز مبرم دارند تا بتوانند در کنار ترک، عملکرد خود را در زمینه‌های مختلف حفظ کرده و به روال عادی زندگی بازگردند. با توجه به اهمیت ترک کوکائین ما در ادامه به انواع روش‌های ترک اشاره کرده‌ایم. برای دریافت خدمات درمان و ترک اعتیاد کلیک کنید.

منبع : ترک کوکائین

 

کوکائین چیست و علائم اعتیاد به آن کدام است؟

کوکائین نوعی ماده مخدر قوی است که در طبقه بندی مواد در دسته محرک‌های سیستم عصبی قرار می‌گیرد. کوکائین به شدت اعتیادآور بوده و از جمله مواد سریع الاثر محسوب می‌شود. به طوری که افراد تقریباً بلافاصله پس از مصرف آن علائمی نظیر افزایش بیش از حد انرژی، سرخوشی مفرط، لرزش، احساس اضطراب، وحشت زدگی، بدبینی نسبت به اطرافیان، گوش به زنگی، هذیان و توهم را تجربه می‌کنند.

علائم ترک کوکائین

وابستگی و اعتیاد به مواد باعث می‌شود که افراد هنگام مصرف نکرد‌ن دچار علائم ناخوشایندی شوند. این علائم گاهی آن قدر آزار دهنده می‌شوند که افراد قید ترک اعتیاد را می‌زنند و زندگی خود را محکوم به شکست و درگیری در اعتیاد می‌پندارند. در حالی که امروزه روش‌های درمانی مختلفی برای کاهش نشانه‌های ترک وجود دارد. این روش‌ها به شما کمک می‌کنند تا رنج کم تری را متحمل شده و با گام‌های استوارتری در مسیر بهبودی قدم بردارید. نکته قابل توجه اینجاست که اکثر افراد در طی ترک کوکائین اغلب دچار علائم روان‌شناختی می‌شوند و مشکلاتی نظیر دردهای عضلانی و جسمانی را کمتر تجربه کنند. از جمله علائم محرومیت از ماده کوکائین می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

– احساس افسردگی شدید

– خستگی مفرط

– دچار شدن به خصومت و بدبینی

– ابتلا به مشکلات خواب

– احساس ولع شدید نسبت به مصرف مجدد کوکائین

– احساس بی‌قراری و اضطراب مفرط

روش‌های درمانی برای ترک کوکائین

برای ترک اعتیاد به کوکائین روش‌های دارویی و مداخلات رفتاری مختلفی وجود دارد. این روش‌ها اغلب بر احساس ولع شدید نسبت به مصرف مواد و کاهش علائم ترک متمرکز هستند. در نتیجه به افراد کمک می‌کنند تا در مسیر ترک با موانع کمتری رو به رو شده و برای حل آن‌ها راهکارهای مقابله‌ای مناسب را بشناسند. همچنین با توجه به اینکه اعتیاد به کوکائین از تعامل فاکتورهای مختلف زیستی، روانی، محیطی، اجتماعی و خانوادگی پدید می‌آید، متخصصین در درمان این مشکل تلاش می‌کنند تا همه این عوامل را تحت نظر قرار داده و متناسب با نیازهای بیمار خدمات مورد نیاز را ارائه دهند. ما در ادامه به انواع روش‌هایی که در ترک اعتیاد به کوکائین مورد استفاده قرار می‌گیرد اشاره کرده‌ایم.

مداخلات رفتاری برای ترک کوکائین

بررسی‌ها نشان می‌دهند مداخلات رفتاری یکی از مؤثرترین روش‌ها برای ترک اعتیاد به کوکائین محسوب می‌شوند. این مداخلات می‌توانند به صورت سرپایی در اختیار افراد قرار گرفته و یا به عنوان جزئی از برنامه‌های بستری ارائه شوند. رویکرد رفتاری در بسیاری از موارد در ترکیب با درمان‌های دارویی به کار می‌رود که در این شرایط اغلب افزایش اثرات درمانی را شاهد هستیم.

روانشناسان و سایر متخصصین سلامت روان که از رویکرد رفتاری استفاده می‌کنند می‌کوشند، عوامل تحریک کننده موقعیتی یا درون روانی مصرف مواد را شناسایی کرده و به فرد نشان دهند که این عوامل چگونه بر اعتیاد او اثر می‌گذارند. هم چنین آن‌ها برای فرایند ترک، اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدتی را در نظر گرفته و تلاش می‌کنند هنگام دست‌یابی بیمار به هریک از این‌ها پاداش‌هایی را در اختیار او قرار دهند.

دارو درمانی

تاکنون داروی خاصی برای ترک اعتیاد به کوکائین ابداع نشده است. با این حال مطالعات و مشاهدات بالینی نشان می‌دهند تجویز برخی داروهای روان پزشکی نظیر ضدافسردگی‌ها می‌توانند تا حد زیادی در کاهش علائم ترک کوکائین مؤثر بوده و به فرد کمک نمایند تا دوران سم زدایی و بهبودی را راحت تر پشت سر بگذارد.

گروه درمانی

گروه درمانی به کمک افرادی که خود در مسیر ترک قرار دارند و توانسته‌اند برخی اهداف درمانی را پشت سر بگذارند یکی از روش‌های بسیار مؤثر در ترک کوکائین است. به‌خصوص در مواردی که بیمار دچار وسوسه و ولع شدید می‌شود و احساس می‌کند که نمی‌تواند کنترلی بر رفتار خود داشته باشد شنیدن تجربیات و راه‌حل‌های افرادی که همین مشکلات را پشت سر گذاشته‌اند و دریافت حمایت از جانب آن‌ها می‌تواند تا حد بسیاری مؤثر باشد.

خانواده درمانی

بسیاری از خانواده‌ها از مواد مخدر جدیدی نظیر کوکائین و آثار و عوارض آن‌ها بر ذهن آگاهی چندانی ندارند. به همین خاطر ممکن است با استفاده از روش‌های غلط و غیر مؤثر تلاش کنند فرد مورد نظر را ترک دهند. این تلاش‌ها در بسیاری از مواقع به شکست منجر می‌شود و مشکلات اعتیاد بیمار را تشدید می‌کند. از همین رو متخصصان در بسیاری از موارد تلاش می‌کنند تا در مسیر ترک، خانواده‌ها را نیز درگیر کرده و آموزش‌های لازم را به آن‌ها ارائه دهند. بررسی‌ها نشان می‌دهند که خانواده نقش بسیار کلیدی در ترک موفقیت آمیز دارد.

شما می توانید با دریافت خدمات از متخصصان خبره ترک اعتیاد در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از بازگشت سلامت جسمی و روانی خود و یا عزیزان خود اطمینان حاصل نمایید.

سؤالات متداول

– مصرف بلندمدت کوکائین چه عوارض جسمانی به همراه دارد؟

مصرف بلند مدت کوکائین می‌تواند منجر به بروز برخی اختلالات و بیماری‌های جسمانی شود که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به بیماری‌های تنفسی، تضعیف سیستم ایمنی، دچار شدن به هپاتیت، بروز مشکلات قلبی-عروقی و سکته اشاره کرد.

– دوره سم زدایی کوکائین معمولاً چقدر طول می‌کشد؟

در سم زدایی تحت نظر متخصصین معمولاً این فرایند چیزی در حدود 5 تا 7 روز طول می‌کشد؛ اما در نظر داشته باشید که سم زدایی به معنای ترک اعتیاد نیست بلکه اولین گام برای رسیدن به این هدف است چراکه اعتیاد منجر به تغییرات مغزی مزمن در مغز انسان می‌شود که به برای بهبود به دریافت درمان‌های روان شناختی نیاز دارد. افرادی که تنها به دوره سم زدایی اکتفا می‌کنند معمولاً کمتر در دوره پرهیز دوام می‌آورند و اندکی بعد دوباره به مصرف گرایش پیدا می‌کنند.

منبع : ترک کوکائین

 


:: برچسب‌ها: ترک کوکائین ,
:: بازدید از این مطلب : 791
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 18 شهريور 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

پیدا کردن راهی برای ترک متادون برای بسیاری از افراد امر پیچیده‌ای به نظر می‌رسد چراکه متادون خود دارویی است که در ترک اعتیاد به مواد افیونی به کار می‌رود و به کاهش علائم ناخوشایند ترک کمک می‌کند. با این حال برخی افراد که اطلاع چندانی از این دارو ندارند متادون را کاملاً جایگزین مواد کرده و به این ترتیب شروع به سوءمصرف آن می‌کنند. در این وضعیت اعتیاد جدیدی به مشکلات قبلی فرد اضافه می‌شود که وضعیت دشواری را پدید می‌آورد؛ اما بروز این رویداد به معنای پایان ماجرا نیست بلکه برای ترک اعتیاد به متادون نیز روش‌های درمانی مختلفی وجود دارد که به کمک پزشکان و متخصصین حوزه سلامت روان از جمله روانشناسان می‌توانید از آن‌ها بهره مند شوید. برای آشنایی با بهترین روش‌های ترک اعتیاد به متادون تا پایان این مطلب با ما همراه باشید. برای دریافت خدمات ترک اعتیاد کلیک کنید.

منبع : ترک متادون 

متادون چیست؟

متادون نوعی داروی اپیوئیدی است که اثرات ضد درد دارد و اغلب در درمان اعتیاد به مواد افیونی به خصوص هروئین به کار می‌رود. متادون اثراتی مشابه با مواد افیونی نظیر مورفین و تریاک دارد. تجویز آن به هنگام ترک به بیمار کمک می‌کند از نظر جسمانی در وضعیت باثبات تری قرار بگیرد و علائم ترک کمتری را تجربه نماید. با این حال توجه داشته باشید که این دارو به دلیل داشتن مکانیسم اثر مشابه با مواد مخدر اگر به‌درستی و مطابق تجویز پزشک مصرف نشود خود می‌تواند منجر به شکل گیری اعتیاد جدیدی شده و بر مشکلات قبلی بیفزاید.

اعتیاد به متادون

متأسفانه بسیاری از افراد از اعتیادآور بودن متادون اطلاعی ندارند و هنگامی که در دوره سم زدایی پزشک این دارو را تجویز می‌کند آن‌ها بدون توجه به دوز مصرف و مدت زمان تعیین‌شده برای استفاده از این دارو، دست به سوءمصرف آن می‌زنند. همین امر باعث می‌شود که نه تنها اعتیاد قبلی فرد درمان نشود بلکه اعتیاد به متادون نیز به شرایط قبلی اضافه گردد.

هم چنین برخی افراد ترک اعتیاد به کمک متادون را به صورت سرخود آغاز می‌کنند که همین مسئله نیز در وابستگی ناخواسته به این دارو نقش بسزایی دارد. توجه داشته باشید که دوز مصرف متادون باید کاملاً تحت کنترل باشد و متناسب با نوع ماده‌ای که قصد ترک آن را دارید، میزان مصرف قبلی و بررسی شرایط جسمانی و روانی استفاده شود. بررسی این موارد تنها به عهده پزشک است و افراد غیرمتخصص نمی‌توانند برای شما متادون تجویز کنند یا به کمک آن شما را ترک دهند.

ترک متادون و علائم آن

از آنجایی که داروی متادون  خود در اصل برای ترک اعتیاد به هروئین و سایر مواد افیونی تولید می‌شود علائم ترک آن به شدت سایر مواد افیونی نیست و به همان سرعت نیز بروز پیدا نمی‌کند. یکی از علت‌های این موضوع طولانی بودن مکانیسم اثر متادون است که باعث می‌شود این دارو حدود 1 تا 3 روز در بدن باقی بماند. در نتیجه علائم ترک متادون مشابه با علائم ترک مواد افیونی است که با شدت کمتری اتفاق می‌افتند. از جمله این علائم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

– بروز علائم گوارشی نظیر دل پیچه، اسهال، حالت تهوع و استفراغ

– دچار شدن به دردهای عضلانی

– افزایش اشک چشم و آبریزش بینی

– احساس اضطراب و بی‌قراری

– دچار شدن به مشکلات خواب

– تب، لرز و تعریق

– تاکی کاردی

روش‌های درمانی برای ترک متادون

اگر کسی به طور تفریحی به مصرف متادون روی بیاورد یا در روند ترک اعتیاد به مواد دیگر با استفاده‌های نابه جا از این دارو به آن وابستگی پیدا کند در قدم اول لازم است که برنامه‌های سم زدایی را اجرا کرده و سپس سایر درمان‌های روان شناختی و پزشکی برای پایداری در ترک را نیز پیگیری نماید. ما در ادامه به انواع روش‌های درمانی برای ترک متادون اشاره کرده‌ایم.

درمان‌های دارویی

برای ترک اعتیاد به متادون به خصوص وقتی فرد این دارو را در دوزهای بالا مصرف می‌کرده ممکن است پزشک درمان دارویی را در دستور کار قرار دهد. ازجمله مهم‌ترین داروهایی که برای ترک متادون تجویز می‌شود باید به بوپرنورفین یا همان ب 2 اشاره کرد. این دارو نیز مکانیسم اثر تقریباً مشابهی با مواد افیونی دارد. در نتیجه نباید به‌طور خودسر مصرف شود. هم‌چنین روند مصرف و نوع قطع آن نیز به طور کامل باید زیر نظر پزشک باشد تا تمام عوارض احتمالی کنترل گردند.

روان درمانی فردی

علاوه بر سم‌زدایی و درمان دارویی از آنجایی که اعتیاد منجر به ایجاد تغییرات مغزی مزمن می‌شود لازم است که درمان‌های روان‌شناختی نیز در دستور کار قرار بگیرند تا فاکتورهای مهمی نظیر وسوسه و احساس میل شدید به مصرف مجدد نیز تحت درمان قرار گرفته و برای بهبودی پایدار تلاش شود. هم‌چنین به این موضوع توجه کنید که اعتیاد امروزه به عنوان یک اختلال روان پزشکی شناخته می‌شود و تقریباً در اکثر موارد ریشه‌های روانی دارد. به این صورت که بسیاری از افراد به دلیل مشکلاتی نظیر فقدان اعتماد به نفس، نداشتن احساس کارآمدی در زندگی یا وجود افسردگی و احساس درماندگی در زندگی به سمت مواد کشیده می‌شوند.

اگر این عوامل زیر بنایی تحت درمان قرار نگیرند احتمال اینکه فرد پس از سم زدایی مجدداً به سمت مواد کشیده شود تا حد زیادی وجود خواهد داشت. در نتیجه اگر می‌خواهید که پرهیز پایداری را تجربه کنید و به طور بنیادی به رنج های خود در ارتباط با مصرف مواد پایان دهید لازم است که در کنار عدم مصرف و پیگیری درمان‌های دارویی درمان‌های روان‌شناختی را نیز جدی بگیرید.

خانواده درمانی برای ترک متادون

خانواده درمانی شکل دیگری از روان درمانی است که روانشناسان آن را با حضور اعضای خانواده برگزار می‌کنند. هدف از خانواده درمانی این است که سایر اعضا به درستی مشکل فرد را بشناسند و بدانند در برخورد با او باید چه مسائلی را رعایت کنند. برای مثال آشنایی با این مسئله که لغزش بخشی از روند درمان است و با یک بار اشتباه تمام تلاش‌های فرد زیر سوال نمی‌رود به اعضای خانواده کمک می‌کند تا راحت تر با این موضوع کنار بیاییند و رفتارهایی نظیر سرزنش و تحقیر را کم تر از خود نشان دهند.

گروه درمانی

گروه درمانی یکی از روش‌های بسیار مؤثر برای پایدار نگه داشتن فرد در دوره پرهیز است. در گروه درمانی فرد در کنار سایر افرادی که مسیر ترک اعتیاد را پشت سر گذاشته‌اند قرار می‌گیرد و تجربیات آن‌ها را می‌شنود. این کار به او کمک می‌کند تا بداند در این مسیر دشوار تنها نیست و افراد دیگری با شرایط دشوارتر هم توانسته‌اند این موضوع را پشت سر بگذارند. این امر در نهایت به افزایش خودکنترلی و مقاومت در برابر وسوسه‌های درونی و بیرونی کمک بسیاری می‌کند.

سؤالات متداول

– آیا ممکن است فرد در اثر مصرف متادون دچار اور دوز شود؟

بله. مصرف بیش از حد متادون نیز همانند هر ماده مخدر دیگر می‌تواند به بروز علائم اوردوز بیانجامد. از جمله این علائم می‌توان به تنگ شدن مردمک چشم‌ها، سرگیجه، رنگ پریدگی، کاهش سطح هوشیاری، حالت تهوع و استفراغ و بروز تضعیف تنفسی اشاره کرد. در این شرایط لازم است که فرد سریعاً به اورژانس منتقل گردد تا خدمات حمایتی و اقدامات لازم برای مسمومیت زدایی انجام شوند.

همچنین می توانید در هر ساعت از روز با مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

منبع : ترک متادون 

 


:: برچسب‌ها: ترک متادون ,
:: بازدید از این مطلب : 1831
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 12 شهريور 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

آیا از روش‌های نوین ترک هروئین اطلاعی دارید؟ بسیاری از افراد حتی از فکر کردن به ترک هروئین نیز می‌ترسند و از تصور حالات بد ناشی از محرومیت مواد دچار اضطراب می‌شوند. این مسئله بیش از هر چیز به این خاطر است که اکثر افراد برای ترک از روش‌های منسوخ شده و قدیمی استفاده می‌کنند و از روش‌های دارویی و روان شناختی جدیدی که در این زمینه به کار می‌رود اطلاع چندانی ندارند. در واقع این روش‌های جدید و علمی به افراد کمک می‌کنند تا با کمترین آسیب و مشکلات بتوانند هروئین را ترک کرده و در مدت زمان کوتاهی دوباره روند عادی زندگی خود را نیز دنبال کنند. ما در ادامه تلاش کرده‌ایم تا روش‌های سنتی و نوینی که در ترک اعتیاد به هروئین به کار می‌روند را معرفی کرده و به مقایسه آن‌ها بپردازیم. جهت شروع درمان و ترک اعتیاد کلیک کنید.

 

منبع ؛  ترک هروئین | طول درمان و عوارض ترک هرویین در خانه

 

 

 

هروئین چیست؟

هروئین نوعی ماده مخدر افیونی است که از مورفین گرفته می‌شود. مورفین به‌طور طبیعی از گیاه خشخاش به دست می‌آید و از طریق آن به جز هروئین مواد دیگری نظیر تریاک و شیره نیز تولید می‌شود. ماده مخدر هروئین از جمله مسکن‌های بسیار قوی به شمار می‌رود و قابلیت اعتیادآوری بسیار بالایی نیز دارد. شکل ظاهری آن معمولاً به صورت پودر سفید یا قهوه‌ای‌رنگ است و ممکن است گاهی اوقات ظاهری سیاه و چسبنده نیز داشته باشد. هروئین به اشکال مختلف دود کردن، استنشاق یا تزریق مورد استفاده می‌گیرد که مصرف آن به صورت تزریق اثرات به‌مراتب زیان بار تری را به بار می‌آورد. با توجه به خطرات و عوارض ناشی از مصرف و حتی ترک مشاوره ضرورت بیشتری پیدا می کند. جهت دریافت مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید.

علائم ترک هروئین

ترک هروئین معمولاً علائم جسمانی آزاردهنده متعددی را پدید می‌آورد که وابسته به دوز مصرف می‌توانند شدت متفاوتی داشته باشند. از جمله این علائم می‌توان به درد عضلانی، دل درد، حالت تهوع، اسهال، استفراغ، آبریزش بینی، ریزش اشک، بی‌خوابی، تپش قلب، اضطراب و بی‌قراری شدید اشاره کرد.

روش‌های سنتی برای ترک هروئین

بسیاری از افراد از روش‌های نوینی که امروزه برای ترک اعتیاد به کار می‌رود اطلاعی ندارند و برای ترک دادن خود یا فرد عزیزی که درگیر اعتیاد شده از روش‌های سنتی استفاده می‌کنند. این روش‌ها اغلب مبتنی بر روش‌های علمی خاصی نیستند و می‌توانند فشارهای زیادی را به فرد تحمیل کنند. از جمله این روش‌ها باید به موارد زیر اشاره کرد.

ترک هروئین به روش سقوط آزاد

در روش سقوط آزاد به‌یک‌باره فرد را از مصرف مواد محروم می‌کنند. از آنجایی که هروئین وابستگی بسیار زیادی به بار می‌آورد ترک ناگهانی آن به علائم جسمانی و روانی زیادی می‌انجامد که ممکن است از توان فرد خارج بوده و باعث شود که او نتواند فرایند ترک را به پایان برساند. تجربه ترک به صورت سقوط آزاد و ناتوانی در بهبودی می‌تواند اعتمادبه‌نفس فرد را کاهش داده و باعث شود که او احساس کند هرگز نمی‌تواند ترک موفقیت‌آمیز را تجربه کند. شکست خوردن در روش سقوط آزاد به‌خصوص برای کسانی که مصرف بالایی داشته‌اند و یا از روش تزریق، هروئین را استعمال می‌کردند بیش از همه محتمل است.

ترک هروئین به روش یابویی!

در این روش در واقع همان سقوط آزاد اتفاق می‌افتد با این تفاوت که زور و اجبار نیز در کار است! برای مثال گرفتن مواد از فرد، بستن او به تخت یا فرستادن به کمپ‌های اجباری نمونه‌هایی از این روش هستند. ناکارآمدی این راهکار از آن جهت است که به ریشه‌های زیربنایی اعتیاد توجهی نمی‌کند و تمام تمرکز آن به سم زدایی بدن معطوف است. این در حالی است که امروزه اعتیاد به عنوان یک بیماری مزمن و عود کننده مغزی شناخته می‌شود و اکثر متخخصین در این زمینه متفق‌القول هستند که عوامل روان شناختی مختلف در تعامل با فاکتورهای زیستی، اجتماعی و محیطی در بروز آن نقش دارند.

برای مثال افرادی که در زندگی احساس درماندگی و پوچی می‌کنند بیش از دیگران در برابر اعتیاد آسیب پذیر هستند. استفاده از زور و اجبار در ترک دادن این افراد باعث می‌شود که از نظر روانی بیشتر تحت فشار قرار گرفته و برای بازگشت مجدد به سمت اعتیاد مستعدتر شوند. به همین خاطر بسیاری از افرادی که این روش‌ها را تجربه می‌کنند اندکی پس از ترک دوباره به سمت مواد کشیده می‌شوند و در لغزش‌های مکرر گرفتار می‌گردند. 

ترک هروئین به روش تدریجی

شاید معقولانه ترین روش سنتی برای ترک هروئین روش ترک تدریجی باشد. در این روش فرد سعی می‌کند به مرور زمان مصرف مواد خود را کاهش داده تا جایی که دیگر نیازی به استعمال مواد نداشته باشد. با این حال در این روش نیز مشکلاتی نظیر علائم ناخوشایند ناشی از ترک و ریشه‌های روانی اعتیاد نادیده گرفته می‌شوند. به همین خاطر برای اینکه بتوانید از این راهکار استفاده کنید لازم است که از یک متخصص در این زمینه مشورت بگیرید.

روش‌های نوین در ترک هروئین

در روش‌های جدیدی که برای ترک هروئین ابداع شده است متخصصین تلاش می‌کنند تا جنبه‌های مختلف جسمانی، روانی و اجتماعی بیمار را تحت نظر قرار دهند. آن‌ها معتقدند بهترین اثرات زمانی حاصل می‌شوند که درمان‌های دارویی، روان شناختی و حمایت‌های اجتماعی در کنار یکدیگر قرار گرفته و به فرد کمک کنند تا تمام عوامل مؤثر در ترک اعتیاد را بهبود ببخشد. ما در ادامه به هریک از این روش‌ها اشاره کرده‌ایم.

ترک هروئین به کمک درمان‌های دارویی

امروزه داروهای مختلفی در فرایند سم زدایی به فرد مبتلا به سوءمصرف هروئین تجویز می‌شوند. این داروها به او کمک می‌کنند علائم ترک کم تری را تجربه کرده و راحت تر این مرحله را پشت سر بگذارد. از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به متادون، بوپرنورفین و نالترکسون اشاره کرد. این داروها اغلب ساختار مشابهی با مواد افیونی دارند. با این تفاوت که نشئگی و وابستگی کم تری را به بار می‌آورند. هم چنین به فرد کمک می‌کنند علائمی نظیر اسهال، استفراغ، درد عضلانی، تعریق و لرزش را کم تر تجربه کند و یا وسوسه‌های ذهنی کم تر به سراغش بیایند. جهت اطلاع از عوارض و راه های جلوگیری از اعتیاد به متادون کلیک کنید.

با این حال توجه کنید که مصرف غیر کنترل شده این داروها می‌تواند آن‌ها را تبدیل به یک مخدر جدید کند و اعتیاد تازه‌ای را در شما پدید بیاورد. در نتیجه هرگز به طور سر خود این داروها را مصرف نکنید و حتماً به دستورات پزشک در مورد میزان و زمان مصرف توجه نمایید. هم چنین دقت داشته باشید که این داروها را از مراکز معتبر تهیه کنید چراکه متأسفانه برخی افراد سودجو در مراکزی نظیر عطاری‌ها اقدام به فروش غیر قانونی این داروها می‌کنند. در اکثر موارد داروهایی که از عطاری‌ها تهیه می‌شوند دارای ناخالصی بوده و اغلب حاوی ترکیبات اعتیادآور دیگری هستند که می‌توانند پیچیدگی اوضاع را دوچندان کنند.

ترک به کمک مداخلات رفتاری و روان شناختی

درمان‌های روان‌شناختی بسیاری وجود دارند که می‌توانند به صورت سرپایی و یا در مراکز نگهداری در اختیار درمانجویان قرار بگیرند و روند ترک اعتیاد را تسهیل نمایند. از جمله مؤثرترین روش‌های روان شناختی برای ترک هروئین می‌توان به درمان شناختی رفتاری اشاره کرد. مطالعات نشان می‌دهند که وقتی این روش‌ها در کنار دارودرمانی قرار بگیرند می‌توانند اثرات مضاعفی را ایجاد کرده و به این ترتیب فرایند ترک را بیش از پیش تسهیل کنند. در درمان شناختی رفتاری درمانگر به فرد کمک می‌کند تا بتواند باورهای غلط و الگوهای ناسازگار رفتاری مرتبط با اعتیاد را شناسایی کرده و آن‌ها را با الگوهای سالمی جایگزین نماید. درمان‌های روان شناختی با پرداختن به ریشه‌های اعتیاد و مورد توجه قرار دادن موضوعات مهمی نظیر وسوسه و تلاش برای درمان آن تا حد زیادی در تجربه ترک موفقیت‌آمیز مؤثر هستند.

ایجاد حمایت‌های اجتماعی برای ترک هروئین

علاوه بر درمان‌های دارویی و روان شناختی ایجاد پیوند اجتماعی بین فرد درگیر اعتیاد با سایر اعضای جامعه بسیار اهمیت دارد چرا که حمایت اجتماعی از فرد در برابر تهدیدهای محیطی محافظت کرده و به او کمک می‌کنند تا بتواند در دوره پرهیز مقاومت بیشتری به خرج دهد. با توجه به وسوسه شدیدی که هروئین ایجاد می‌کند و عوارض منفی بیشتر آن در مسیر ترک، حمایت اجتماعی بیش از پیش اهمیت می‌یابد. درمانگران برای فراهم کردن این حمایت کمک گرفتن از گروه درمانی را پیشنهاد می‌دهند. در گروه درمانی فرد در کنار سایر افرادی که تجربه ترک هروئین را دارند قرار می‌گیرند و در می‌یابد که در این مسیر تنها نیست و با وجود همه دشواری‌ها می‌توان با قدرت ذهن و توانمند کردن خود بر این موانع غلبه کرد.

سؤالات متداول 

– اگر فرد هروئین و متادون را با هم مصرف کند چه اتفاقی می‌افتد؟

مصرف هم زمان مخدرها با داروهای جایگزین نظیر متادون ممنوع است و می‌تواند عوارض خطرناکی نظیر تشنج و حتی مرگ را در پی داشته باشد. در نتیجه هرگز دارو را در کنار مواد مصرف نکنید. برای دریافت مشاوره ترک و شروع درمان به صورت صحیح با شماره های مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس بگیرید.

 

منبع ؛  ترک هروئین | طول درمان و عوارض ترک هرویین در خانه



:: برچسب‌ها: ترک هروئین | طول درمان و عوارض ترک هرویین در خانه ,
:: بازدید از این مطلب : 520
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 12 شهريور 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

تصمیم گیری برای ترک اعتیاد برای کسی که درگیر این مشکل شده تصمیمی سخت و در عین حال حیاتی است. بسیاری از این افراد با وجود تمام مشکلات حاضرند به مصرف خود ادامه دهند اما به ترک فکر نکنند. یکی از علل این موضوع تجربه علائم ناخوشایندی است که در پی مصرف نکردن مواد به بیمار دست می‌دهد. هم‌چنین وسوسه شدید ذهنی و احساس اجبار برای مصرف مجدد همگی از موانعی هستند که جلوی ترک اعتیاد را می‌گیرند. با این حال امروزه روش‌های نوینی برای ترک اعتیاد ابداع شده‌اند که به فرد کمک می‌کنند بر این موانع غلبه کرده و بتواند ترک موفقیت آمیزی را تجربه کند. از جمله این روش‌ها می‌توان به انواع درمان‌های دارویی و روانشناختی اشاره کرد که در ادامه بیشتر درباره این روش‌ها و رویکردهای دیگر صحبت خواهیم کرد. برای دریافت مشاوره روانشناسی ار مرکز ذهن نو کلیک کنید.

منبع « بهترین روش ترک اعتیاد

 

بهترین روش ترک اعتیاد

امروزه روش‌های بسیار گوناگونی برای ترک اعتیاد طراحی شده‌اند. انتخاب هر کدام از این‌ها بستگی به نوع نیازهای فرد در حال ترک و وضعیت جسمانی و روانی او دارد. در این میان مهم‌ترین عامل موفقیت این است که فرد برای ترک اعتیاد آمادگی داشته باشد و به این سطح از آگاهی برسد که مواد پیامدهای منفی بر جنبه‌های مختلف زندگی او گذاشته است. اگر این آمادگی وجود نداشته باشند استفاده از روش‌های سم زدایی سریع، بردن فرد به کمپ‌های اجباری و تلاش مکرر برای ترک دادن او اغلب پس از گذشت مدت‌زمانی به شکست منجر می‌شوند.

امروزه روش‌های خاصی برای ایجاد این آمادگی طراحی شده‌اند که به فرد کمک می‌کنند در فرایند درمان خویش فعال باشد. از جمله خدماتی که در این زمینه وجود دارد می‌توان به جلسات درمانی مبتنی بر مصاحبه انگیزشی که توسط روانشناسان و سایر متخصصین سلامت روان ارائه می‌شود اشاره کرد. در نتیجه قدم اول این است که به فرد کمک کنید از یک متخصص در زمینه ترک اعتیاد مشورت بگیرد و روشی را انتخاب کند که متناسب با نیازها و شرایط او باشند. ما در ادامه به بهترین و مؤثرترین روش‌های ترک اعتیاد اشاره کرده‌ایم.

1- مصاحبه انگیزشی

وقتی افراد به ترک اعتیاد فکر می‌کنند نوعی تضاد و دوگانگی در وجودشان شکل می‌گیرد. آن‌ها از طرفی از پیامدهای منفی مصرف خسته‌اند و از سوی دیگر از مصرف مواد منافعی عایدشان می‌شود. برای مثال ممکن است به کمک مواد، لحظاتی از رنج‌های زندگی آسوده شده و لذتی را تجربه کنند که در حالت طبیعی از آن محروم هستند. هم‌چنین آن‌ها ممکن است میل زیادی به ترک داشته باشند اما وجود وسوسه یا ترس از علائم ترک، دوگانگی و تضادهایشان را تشدید کند.

در مصاحبه انگیزشی درمانگر به کمک بیمار می‌آید تا او بتواند ابتدا این تضادها را در درون خود حل کرده و به‌این‌ترتیب برای شروع فرایند درمان آمادگی بیشتری داشته باشد. همین مسئله باعث می‌شود که فرد در طول فرایند بهبودی فعال‌تر بوده و نسبت به کسانی که به کمپ‌های اجباری می‌روند و دوره‌های بستری ناخواسته‌ای را پشت سر می‌گذارند احساس کنترل بیشتری بر رفتارهای خود داشته باشد. این امر در نهایت به دوره‌های پرهیز طولانی‌تر و تجربه ترک موفقیت آمیز کمک بسیاری می‌کند.

2- درمان شناختی رفتاری برای ترک اعتیاد

درمان شناختی رفتاری یکی از مؤثرترین روش‌ها برای ترک اعتیاد است که در درمان سوءمصرف بسیاری از مواد به کار می‌رود. در این روش که توسط روانشناسان ارائه می‌گردد درمانگر به بیمار کمک می‌کند تا بتواند الگوهای رفتاری ناسازگار خود را شناسایی کند و در مقابل، مهارت‌های مقابله‌ای مناسب را بیاموزد.

برای مثال ممکن است فقدان مهارت‌هایی نظیر قاطعیت و عدم توانایی برای نه گفتن باعث شود که فرد دائماً در موقعیت‌های پرخطر نظیر مصرف مواد گیر بیافتد و به این ترتیب نتواند ترک موفقیت آمیز را تجربه کند. در این شرایط روانشناس به کمک درمان شناختی رفتاری مهارت جرات مندی را به درمانجو آموزش می‌دهد تا او بتواند با تمرین این مهارت در موقعیت‌های مختلف از خود محافظت نماید. 

هم‌چنین در این رویکرد فرد یاد می‌گیرد که موقعیت‌های پرخطر و تحریک کننده مصرف را بشناسد و با استفاده از مهارت‌های مقابله‌ای مناسب از تأثیرگذاری این موقعیت‌ها بر رفتار خود جلوگیری کند. این مسئله تا حد زیادی در کاهش احساس وسوسه و ولع نسبت به مواد تأثیرگذار است و جلوی عود مصرف را می‌گیرد. از جمله دیگر مزایای درمان شناختی رفتاری این است که هم زمان به درمان اختلالات دیگری که همراه با مصرف مواد وجود دارند نیز کمک می‌کند و از همین رو می‌تواند تغییرات پایداری در وضعیت روانی مراجع ایجاد نماید.

3- درمان دارویی

امروزه روش‌های دارویی مختلفی برای ترک اعتیاد به کار گرفته می‌شود که می‌توانند به فرد کمک کنند دوره سم زدایی اولیه را با سهولت بیشتری پشت سر بگذارد و علائم ترک کمتری را تجربه نماید. برای مثال برای ترک مواد مخدری نظیر تریاک، شیره و هروئین ترک اعتیاد با داروی جایگزین پیشنهاد می‌شود. به این ترتیب که پزشک متناسب با دوز مواد مصرفی داروهایی نظیر متادون یا بوپرنورفین را در اختیار بیمار قرار می‌دهد.

این داروها تأثیرات مشابهی با مواد مخدر دارند که باعث می‌شود علائم ترک نظیر درد عضلانی، حالت تهوع و استفراغ به میزان بسیار کمتری بروز یابد. البته توجه داشته باشید که مصرف این داروها باید با احتیاط بسیار زیادی صورت بگیرد چراکه عواملی نظیر توجه نکردن به دوز تجویزی، یا ادامه دادن مصرف داروها بیش از زمانی که پزشک توصیه کرده می‌تواند فرد را در اعتیاد جدیدی گرفتار کند که بر مشکلات او می‌افزاید.

در نتیجه برای پیگیری درمان‌های دارویی حتماً لازم است که تحت نظر یک پزشک قرار داشته باشید و برای تهیه مواردی نظیر شربت متادون یا قرص‌های بوپرنورفین تنها به مراکز بهداشتی معتبر مراجعه نمایید. بسیار مهم است که بدانید عطاری‌ها و سایر مراکزی که اقدام به فروش این داروها می‌کنند هرگز معتبر نبوده و در اکثر موارد داروهای ترک را با ناخالصی و در ترکیب با مواد اعتیادآور دیگر در اختیار شما می‌گذارند. پس لازم است که در این باره حتماً هوشیار باشید. 

4- مدل ماتریکس

مدل ماتریکس نوعی روش التقاطی برای درمان وضعیت اعتیاد است. به این معنا که در این روش درمانگر از تکنیک رویکردهای مختلف درمانی در کنار یکدیگر استفاده می‌کند. مدل ماتریکس در ابتدا برای ترک اعتیاد به مواد محرک نظیر شیشه و کوکائین ابداع شد؛ اما امروزه در درمان سایر مواد نیز کاربرد گسترده‌ای دارد.

در این روش درمانگر بیش از هر چیز بر افزایش احساس ارزشمندی، اعتماد به نفس و کارآمدی بیمار تمرکز می‌کند و در واقع هدف او از به کار بردن تکنیک‌های مختلف این است که بتواند این ویژگی‌ها را در درمانجو تقویت نماید چراکه وجود ویژگی‌های نظیر کارآمدی و احساس ارزشمندی از جمله کلیدی‌ترین صفاتی هستند که به فرد کمک می‌کنند در مسیر ترک استوار بوده و بتواند سختی‌ها و موانع را به سهولت بیشتری پشت سر بگذارد. از جمله روش‌های مختلفی که در مدل ماتریکس به کار می‌رود می‌توان به خانواده درمانی، گروه درمانی، تکنیک‌های متمرکز بر کاهش عود و آموزش‌های خود مراقبتی اشاره کرد.

5- روش 12 قدم 

روش 12 قدم یکی از اقدامات مؤثر برای نگه‌داشتن فرد در فاز پرهیز است. در این روش که پس از سم زدایی انجام می‌شود بیمار در گروه‌های خودیاری و در کنار سایر افرادی که تجربه مشابهی با او داشتند قرار می‌گیرد. البته از اصول اولیه این گروه‌ها گمنام بودن افراد است که به آن‌ها کمک می‌کند خودافشایی بیشتری داشته باشند و راحت‌تر تجربیات خود را در اختیار سایرین قرار دهند. از جمله معروف‌ترین گروه‌هایی که از روش 12 قدم استفاده می‌کنند می‌توان به الکلی‌های گمنام اشاره کرد.

6- خانواده درمانی

خانواده و نوع برخورد اعضای آن با فردی که درگیر اعتیاد و سوءمصرف مواد شده یکی از کلیدی‌ترین عوامل موفقیت در ترک اعتیاد به شمار می‌رود. بسیاری از خانواده‌ها از ماهیت اعتیاد و تأثیرات بلندمدت آن بر مغز اطلاعی ندارند. در نتیجه ممکن است با هر لغزشی فرد را مورد تحقیر یا سرزنش قرار دهند و به خاطر بی‌ارادگی او را شماتت کنند. همین مسئله باعث می‌شود که افراد آسیب‌پذیری روانی بیشتری پیدا کرده و بیش از پیش در دام اعتیاد گرفتار شوند. درمانگران با استفاده از روش خانواده درمانی سعی می‌کنند کل خانواده را در فرایند درمان درگیر کرده و آموزش‌های لازم در مورد اعتیاد را در اختیار سایرین نیز قرار دهند.

نقش سم زدایی در ترک اعتیاد

توجه داشته باشید که سم زدایی یا پاک شدن بدن از مواد اولین قدمی است که برای ترک اعتیاد برمی‌دارید؛ اما عبور از این مرحله به معنای درمان شدن اعتیاد نیست چراکه اعتیاد منجر به یک بیماری مزمن مغزی می‌شود و در نتیجه نیاز به درمان‌های دراز مدتی دارد تا آثار وسوسه و احساس ولع شدید برای مصرف مجدد نیز در فرد از بین بروند. درنتیجه هرگز به سم زدایی اکتفا نکرده و تلاش کنید برای پیگیری درمان‌های بلند مدت نیز اقدام نمایید. روانشناسان، روان پزشکان و سایر متخصصین سلامت روان از جمله افرادی هستند که می‌توانند در این مسیر به شما کمک کنند. 

سؤالات متداول

– آیا ترک اعتیاد خطر مرگ دارد؟

اگر فردی مواد مخدری را در دوزهای بسیار بالا مصرف کند، ناگهان آن را قطع نماید و یا همزمان داروهایی استفاده کند که اثرات و علائم ترک را تشدید می‌کنند ممکن است دچار تشنج و مرگ شود. این در حالی است که بروز مرگ در اثر ترک در کسانی که تحت نظر یک متخصص هستند و با روش‌های علمی برای درمان اقدام می‌کنند بسیار کم اتفاق می‌افتد مگر اینکه فرد دچار بیماری زمینه‌ای خاصی بوده که مورد مراقبت قرار نگرفته باشد یا هم‌زمان با ترک، داروهای ممنوعه‌ای را مصرف کند که عوارض جسمی محرومیت از مواد را تسریع و تشدید نمایند.

در نتیجه حتی اگر به دنبال ترک اعتیاد در خانه هستید هرگز مشورت با متخصصین و گرفتن راهنمایی‌های لازم از آن‌ها را فراموش نکنید. در هر ساعت از روز می توانید با بهترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو خدمات روانشناختی دریافت کنید.

منبع « بهترین روش ترک اعتیاد

 


:: برچسب‌ها: بهترین روش ترک اعتیاد ,
:: بازدید از این مطلب : 660
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 10 شهريور 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

درمان شلختگی چیست؟ آیا راهی برای رهاشدن از این مشکل وجود دارد؟ اینها سؤالات بسیاری از ما هستند. مرتب بودن و نظم‌دادن به همه چیز یکی از ویژگی‌های اخلاقی است که خیلی از ما دلمان می‌خواهد داشته باشیم. اما گاهی اوقات واقعاً راهی برای آن پیدا نمی‌کنیم. شاید شما از ابتدا راهکارهای مناسب برای رعایت نظم را یاد نگرفته‌اید. یا شاید این روزها به هر دلیلی احساس می‌کنید دیگر به‌اندازه گذشته منظم نیستید.

این شرایط می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. اما خبر خوب این است که راه‌های بسیار ساده‌ای برای درمان شلختگی وجود دارد. قدم برداشتن از هدف‌های کوچک یا کمک‌گرفتن از دیگران از جمله مهم‌ترین این راهکارها هستند. در این مطلب سعی می‌کنیم تا همه راه‌های درمان شلختگی را بررسی کنیم. پس اگر شما هم درگیر این مشکل شده‌اید در ادامه همراه ما باشید.

منبع: درمان شلختگی | 6 روش رفع و جلوگیری از شلختگی

درمان شلختگی

اولین سؤالی که باید راجع به آن صحبت کنیم این است که اصلاً چرا باید به فکر درمان شلختگی باشیم؟ در حقیقت همه ما تا قبل از اینکه با دلایل یک موضوع آشنا باشیم یا در مورد آن احساس ضرورت نکرده باشیم به فکر تغییر نمی‌افتیم. راجع به اهمیت درمان شلختگی هم درست همین‌طور است.

اگر شما در حال خواندن این مطلب هستید احتمالاً متوجه شده‌اید که چیزی در زندگی‌تان باید تغییر کند. می‌توانیم بگوییم مهم‌ترین دلیل برای درمان شلختگی نیز همین احساس و خواسته خودتان است. علاوه بر این نظم‌دادن به شرایط مزایای دیگری نیز دارد که از جمله آنها می‌توان به اقدامات زیر اشاره کرد.

  • آراستگی ظاهری محیط
  • احساس آرامش روانی
  • جای هر چیزی را می‌دانید و دیگر لازم نیست دنبال آن بگردید
  • قضاوت بهتر دیگران راجع به شما

دلایل شلختگی

اصلاً چرا بعضی از ما درگیر شلختگی می‌شویم؟ چرا در مقابل کسانی هستند که همیشه به نظم اهمیت می‌دهند و مرتب نگه‌داشتن شرایط برایشان کار دشواری نیست؟ در جواب این سؤال باید بگوییم که شلختگی به ویژگی‌های شخصیتی و همین‌طور شرایط روحی و محیطی هرکدام از ما بستگی دارد.

به همین خاطر شاید بهتر باشد قبل از قضاوت‌کردن خودتان یا تلاش برای تغییر، کمی به دلایل بی‌نظمی فکر کنید. وقتی ما دلایل یک مشکل را شناسایی کنیم با احتمال بیشتری در تغییردادن شرایط موفق خواهیم بود. از جمله دلایل بی‌نظمی می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.

▪️ یادگیری

خیلی از کسانی که درگیر شلختگی می‌شوند در خانواده‌های بی‌نظم بزرگ شده‌اند. این افراد معمولاً در سال‌های کودکی الگویی نداشته‌اند که نظم را به آنها آموزش بدهد. به همین خاطر اطلاعاتی راجع به این موضوع ندارند.

اما گاهی اوقات هم کاملاً برعکس است. ممکن است شما در خانواده‌ای تربیت شده باشید که همیشه کارها را به جایتان انجام داده‌اند. در این صورت نیز معمولاً ما خیلی احساس ضرورت برای منظم نگه‌داشتن محیط را احساس نمی‌کنیم.

▪️ مشغله‌های فکری

بسیاری از روان‌شناسان معتقدند محیط نامنظم نشان‌دهنده ذهن شلوغ است. وقتی شما حجم بالایی از کارها را برای انجام‌دادن داشته باشید احتمالاً به خیلی از آنها نمی‌رسید. این افراد معمولاً کارهایشان برای مدت طولانی عقب می‌افتد. یا خیلی اوقات مجبور می‌شوند کارهای کم‌اهمیت‌تر را از لیست برنامه‌هایشان خط بزنند.

▪️ بیماری‌های روحی

شاید برایتان جالب باشد اگر بگوییم بی‌نظمی ارتباط مستقیمی با بیماری‌های روحی دارد. برای مثال کسانی که درگیر افسردگی می‌شوند انگیزه و انرژی لازم برای کارهایشان را از دست می‌دهند. اهمیت این موضوع تا جایی است که بسیاری از منابع مهم روان‌شناسی بی‌توجهی به ظاهر و بهداشت خود و محیط اطراف را دلیلی برای تأیید افسردگی می‌دانند.

کمال‌گرایی و همین‌طور اضطراب نیز از جمله مشکلات دیگری هستند که می‌توانند باعث بی‌نظمی باشند. شخصیت‌های کمال‌گرا معمولاً آن‌قدر به دنبال درست و کامل انجام‌دادن کارها هستند که خیلی وقت‌ها کارهایشان انجام نمی‌شود. زیرا آنها به دنبال یک شرایط ایده‌آل برای شروع یک کار می‌باشند.

اضطراب و به‌خصوص وسواس نیز درست همین‌طور است. وقتی شما حساسیت بالایی به انجام یک کار داشته باشید وقت زیادی را درگیر آن خواهید شد و همین مسئله می‌تواند دلیلی باشد برای اینکه کارتان به‌موقع تمام نشود. علاوه بر این بسیاری از بیماران اضطرابی آن‌قدر ذهنشان درگیر موضوع اضطراب است که دیگر فرصتی برای توجه به سایر امور ندارند.

راهکارهایی برای رفع و درمان شلختگی

◀️ اهداف کوتاه‌مدت تنظیم کنید

اولین چیزی که باید برای درمان شلختگی بدانید این است که این مسئله یک‌شبه برطرف نمی‌شود. برخلاف چیزی که بسیاری از ما انجام می‌دهیم درمان شلختگی این طور نیست که شما تصمیم بگیرید از فردا تبدیل به آدم منظمی بشوید. برای رسیدن به این هدف باید از تغییرات کوچک اما پیوسته استفاده کنید.

پس اگر به دنبال تغییر هستید برای خودتان اهداف کوچک در نظر بگیرید. وقتی توانستید در رسیدن به این هدف‌ها موفق شوید به دنبال یک هدف دیگر بروید.

◀️ برای درمان شلختگی استمرار داشته باشید

روان‌شناسان معتقدند اگر می‌خواهید یک رفتار تبدیل به عادت شما بشود باید در انجام آن استمرار داشته باشید. می‌خواهیم بگوییم یک‌بار انجام‌دادن یک کار آن را تبدیل به بخشی از شخصیت شما نخواهد کرد. پس سعی کنید هدف‌هایی که تنظیم می‌کنید را هر روز انجام بدهید.

◀️ درمان شلختگی با تهیه فهرستی از کارها

همیشه نوشتن کارها بهتر از این است که سعی کنید آن‌ها را در ذهنتان نگه دارید. وقتی کارهایتان نوشته می‌شوند اینکه چه کارهایی باید انجام شوند همیشه جلوی چشمتان است. به‌علاوه در این حالت شما زمان بیشتری برای فکرکردن و تصمیم‌گیری راجع به این مسئله دارید. به همین خاطر می‌گوییم بهتر است یک چک‌لیست از کارهایی که باید انجام بشود تهیه کنید و هر کاری که انجام می‌دهید را علامت بزنید.

◀️ از قسمت‌های مهم‌تر شروع کنید

اگر بیش از حد درگیر جزئیات بشوید هرگز نمی‌توانید کارتان را تمام کنید. یادتان باشد که زمان شما برای منظم‌کردن شرایط محدود است. پس سعی کنید در کمترین زمان بیشترین کار را انجام بدهید. برای رسیدن به این هدف ابتدا به سراغ قسمت‌های مهم‌تر بروید. برای مثال اگر مشغول مرتب‌کردن اتاق خودتان هستید طبیعتاً نظم‌دادن به میز کار اهمیت بیشتری از داخل کمد لباس‌ها دارد. پس سعی کنید کارهایتان را اولویت‌بندی کنید.

◀️ درمان شلختگی با انجام کارها در زمان خودش

یکی از خصوصیات اخلاقی شخصیت‌های بی‌نظم این است که کارهایشان را به زمان دیگری موکول می‌کنند. یادتان باشد بهترین زمان برای انجام هر کاری همین‌الان است. ما معمولاً وقتی کاری را به فردا یا هر زمان دیگری می‌اندازیم آن را انجام نمی‌دهیم. پس اگر فکر می‌کنید باید تغییری در محیط بدهید همین حالا برای انجام آن اقدام کنید.

◀️ مشورت کنید

مشورت‌کردن با کسانی که یک کار را بهتر از ما بلد هستند در هر مسئله‌ای مفید است. پس اگر فکر می‌کنید دلیل اصلی بی‌نظمی شما این است که روش‌های مرتب بودن را بلد نیستید بهتر است از کسانی که در این کار تجربه دارند کمک بگیرید. آنها می‌توانند راهکارهای خوبی برای جمع‌آوری یا نظافت محیط به شما ارائه کنند.

درمان شلختگی و اهمیت روان‌شناسی

گاهی اوقات دلیل اصلی شلختگی و بی‌نظمی این است که شما مهارت‌های لازم را نمی‌دانید. برای مثال ممکن است مدیریت زمان را بلد نباشید. در نتیجه نمی‌توانید به‌خوبی برای انجام کارهایتان برنامه‌ریزی کنید. در چنین شرایطی کمک‌گرفتن از مشاورین روان‌شناسی می‌تواند بسیار مفید باشد.

آنها به‌خوبی می‌توانند مهارت‌های برنامه‌ریزی، مدیریت زمان و کنترل‌کردن افکار را به شما آموزش بدهند. به‌علاوه همان‌طور که گفتیم بیماری‌های روحی هم می‌توانند دلیلی برای بی‌نظمی شما باشند. به همین خاطر اگر درگیر بی‌نظمی و شلختگی شده‌اید و در مدیریت‌کردن این شرایط به مشکل خورده‌اید شاید کمک‌گرفتن از روان‌شناس متخصص راهکار مناسبی برای شما باشد.

برای دریافت مشاوره در زمینه تصمیم‌گیری برای سال جدید می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

سؤالات متداول

چطور به فرزندم کمک کنم که بی‌نظمی را کنار بگذارد؟

بهترین روش برای این کار استفاده از سیستم پاداش و تنبیه است. دادن مسئولیت به فرزندان برای مرتب‌کردن یک قسمت از خانه و همین‌طور آموزش راهکارهایی برای رعایت نظم به آنها از دیگر راهکارهایی هستند که می‌توانید از آنها کمک بگیرید.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354

جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

شماره تماس با موبایل : 02191002360

منبع: درمان شلختگی | 6 روش رفع و جلوگیری از شلختگی



:: برچسب‌ها: درمان شلختگی | 6 روش رفع و جلوگیری از شلختگی ,
:: بازدید از این مطلب : 150
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 فروردين 1397 | نظرات ()