برای بسیاری از مادرانی که نگهداری از فرزند اول خود را تجربه میکنند این سوال پیش میآید که تغذیه کودک 6 تا 12 ماهه باید حاوی چه موادی بوده و همچنین میزان آن چقدر باشد. در واقع شیر مادر همچنان کاملترین و مقویترین غذای کودک به حساب میآید با این حال لازم است تا مجموعهای از مواد مغذی کمکی برای کودک فراهم شود. این مواد مغذی در انواع غذاهای کمکی از جمله حریره بادام، پوره سیب و فرنیها یافت میشود که میتوانند در کنار شیر مادر مواد مورد نیاز بدن کودک برای رشد و وزن گیری هرچه بیشتر را فراهم کنند. با افزایش سن به طور طبیعی نیاز کودک شما به دریافت مواد غذایی بیشتر خواهد شد. در این راه لازم است که مادران آگاهی کافی در این زمینه داشته باشند تا بتوانند به کودک خود برای رشد بیشتر و یادگیری مهارتهای مختلف کمک کنند.
منبع : تغذیه کودک 6 تا 12 ماهه چگونه باید باشد؟
اهمیت تغذیه کمکی در کودک 6 تا 12 ماهه
از شش ماهگی به بعد بدن کودک علاوه بر شیر مادر به غذاهای کمکی نیاز دارد تا وزن گیری صورت بگیرد. درصورتی که ارائه غذاهای کمکی به کودک را از 7 الی 8 ماهگی شروع نکنید خطر مشکلات تغذیهای افزایش مییابد. مصرف غذاهای انگشتی، ماکارانی له شده، تکههایی از نان و بیسکوئیتهای ساده، مهارتهای تغذیهای و تکاملی را در فرزند شما افزایش میدهد.
طی سن 8 الی 10 ماهگی ارائه غذاهای متنوع و غلیظ به کودک کمک میکند تا مهارتهای جویدن در او تقویت شود. با رشد دندانها و مهارتهای ظریف حرکتی کودک میتواند غذا را با انگشت خود بردارد، بجود، به انتهای دهان ببرد و ببلعد. بنابراین لازم است با ارائه غذاهای کمکی این مهارتها را در کودک تقویت کنید.
تغذیه مورد نیاز بدن کودک 6 تا 12 ماهه
6 تا 9 ماهگی
– شیر مادر یا شیر خشک
– میوهها (موز، گلابی، سیب ، هلو، آووکادو) 4 وعده در روز
– سبزیجات خرد شده (هویج به خوبی پخته شده، اسکواش، سیب زمینی شیرین) 3 تا 4 وعده در روز
– گوشت خالص (مرغ، گوشت گاو)
– حبوبات له شده (لوبیا، نخود، عدس)
– غلات غنی شده با آهن (جو، بلغور) 2 تا 3 وعده در روز برای تغذیه کودک 6 تا 12 ماهه
9 تا 12 ماهگی
– مقدار کمی پنیر پاستوریزه نرم
– سبزیجات پخته شده (هویج پخته شده، اسکواش، سیب زمینی، سیب زمینی شیرین)
– میوههای پخته شده (موز، هلو، گلابی، آووکادو)
– غذاهای انگشتی (قطعات کوچک تخم مرغ، قطعات پخته شده سیب زمینی، ماکارونی پخته شده) برای تغذیه کودک 6 تا 12 ماهه
– پروتئین (قطعات کوچک گوشت، مرغ، ماهی بدون استخوان، لوبیا کامل پخته شده، عدس، نخود فرنگی، لوبیا سیاه) 3 تا 4 قاشق غذا خوری در روز
برای اطلاع بیشتر در زمینه روانشناسی کودک کلیک کنید.
بهترین غذاهای کمکی برای کودک 6 تا 12 ماهه
شاید برایتان سوال باشد که بهتر است با کدام غذای کمکی تغذیه کودک را شروع کنید. فرنی آرد برنج مناسب ترین غذای کمکی برای شروع تغذیه کودک است. این نوع فرنی از پودر برنج، شیر و مقداری شکر تهیه میشود. برای تهیه پودر برنج میتوانید نصفه فنجان برنج را روی حرارت تفت دهید تا پف کند. بعد از آن برنج را آسیاب کنید تا پودر برنج به دست آید.
از مقویترین غذاهایی که میتوان برای تغذیه کودک به کار برد پوره میوه (به خصوص سیب و انبه) است. پوره میوه برای معده کودک شیرخوار هضم راحتی دارد و بسیاری از ویتامینهای بدن او را فراهم میکند. همچنین ترکیب برنج و میوه به میزان زیادی باعث رفع گرسنگی کودک میشود و مقوی است. فرنی برنج و میوه را به این صورت میتوانید تهیه کنید که مقداری برنج را داخل آب جوش بریزید تا نرم شود سپس قطعات کوچکی از میوه را با برنج ترکیب کنید و به مدت 15 دقیقه اجازه دهید تا بپزد.
فرنی برنج و عدس قرمز به همراه سبزی معطر و ادویه زیره را نیز میتوانید در رژیم غذایی کودک خود قرار دهید. همچنین فرنی جوی دو سر به میزان زیادی فیبر پروتئین و کلسیم مورد نیاز بدن کودک را تامین میکند. این غذا در بسیاری از موارد بیشتر از برنج مورد استقبال کودک قرار میگیرد.
ممنوعیتهای غذایی برای کودکان 6 تا 12 ماهه
نوشابههای صنعتی، آب میوه صنعتی، قهوه، کاکائو، چیپس، پفک، سوسیس، کالباس و همبرگر در تغذیه کودکان جایگاهی ندارد. خوراندن عسل، سفیده تخم مرغ، شکلات، بادام زمینی، خربزه، کیوی، آلبالو، گیلاس، انواع توت (توت فرنگی، توت سفید، شاه توت، تمشک) به کودکان زیر یکسال ممنوع است. همچنین مصرف شیر گاو برای کودک زیر یکسال سنگین است اما استفاده مقدار خیلی کم از آن در تهیه فرنی حریره بادام و سوپ مانعی ندارد.
نکات تکمیلی در مورد تغذیه کودک 6 تا 12 ماهه
- غذای کمکی کودک باید بعد از تغذیه با شیر مادر یا در فاصله تغذیه از دو پستان مادر باشد.
- با شروع غذاهای کمکی مدفوع کودک سفت، تیره و بدبو میشود. اگر مدفوع کودکتان بسیار شل بود نشان از این است که دستگاه گوارش او تحریک شده است. در این شرایط باید میزان غذای کمکی را کاهش داده و آنها را با فاصله زمانی بیشتری به او بخورانید.
- مهم است که کودک شما از این سن خوردن غذا با قاشق، فاصله بین لقمهها و دست کشیدن از غذا زمانی که سیر شده است را یاد بگیرد. این تجربیات کمک میکنند تا فرزند شما در طول زندگی عادتهای غذایی خوب داشته باشد. همچنین کودک باید همراه با دیگر اعضای خانواده و سر سفره غذا بخورد.
- حتما لوبیا و حبوبات را تا چند ساعت قبل از پخت بگذارید خیس بخورند تا نفخ آنها گرفته شود و معده کودک به راحتی قابلیت هضم آنها را داشته باشد و دچار دل درد نشود.
- اضافه کردن گرد نعنا، جعفری، کرفس و چاشنیهایی مانند آب لیمو تازه، آب نارنج تازه یا گرد لیموعمانی سبب میشود کودک به خوردن غذا تمایل بیشتری داشته باشد.
- هرگز برای ساکت شدن گریه کودک به او غذا ندهید این کار سبب خفگی او میشود.
- برای صبحانه کودک میتوانید از نان، زرده تخم مرغ، پنیر پاستوریزه و پودر گردو استفاده کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه کودک میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.
سوالات متداول
میزان تغذیه کودک 6 تا 12 ماهه چقدر باید باشد؟
میزان تغذیه از کودکی به کودک دیگر میتواند متفاوت باشد و روز به روز به میزان آن افزوده شود. آنچه که اهمیت دارد این است که به کودکان خود اطمینان دهید زمانی که گرسنه هستند تغذیه میشوند. در صورتی که احساس کردید که کودکتان بی اشتها شده و با کاهش وزن روبهرو است، لازم است که موضوع را با یک متخصص و یا روانشناس در زمینه کودک در میان بگذارید.
منبع : تغذیه کودک 6 تا 12 ماهه چگونه باید باشد؟
:: برچسبها:
تغذیه کودک 6 تا 12 ماهه چگونه باید باشد؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 184
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0