مشاوره نوجوان هم به نوجوان و هم به والدین و اطرافیان قابل ارائه است. نوجوانی یکی از مراحل بسیار مهم زندگی است که افراد در طی آن تلاش میکنند از هویت دوران کودکی فاصله گرفته و به عنوان یک بزرگسال خود را به جامعه معرفی نمایند. در این دوره هم دختران و هم پسران دچار تنشها و تعارضاتی میشوند که روابط آنها را با دیگران به خصوص خانواده تحت تاثیر قرار میدهد. مشاوره نوجوان یکی از گزینههای بسیار موثری است که به پدر و مادرها و خود نوجوانان کمک میکند تا به شیوه کارآمدتری این دوران حساس را پشت سر بگذرانند. در ادامه درباره مباحث مهم جلسات مشاوره نوجوان و نحوه دریافت مشاوره شرح دادهایم.
منبع : مشاوره نوجوان
قبل از ورود به جلسه نوجوانتان را بشناسید
نوجوانی یکی از مهمترین مراحل رشد انسان است. در طول سالهای نوجوانی و گذار به بزرگسالی با تغییرات جسمی، روانی، هویتی و ارتباطی زیادی روبرو میشوند. توجه به این نکته حائز اهمیت است که با وجود اینکه بسیاری از کلیشهها نوجوانی را به عنوان دورهای طوفانی معرفی میکنند، خیلیها هم این برهه از زندگی را با آرامش پشت سر میگذرانند و نوسانات رفتاری زیادی از خود نشان نمیدهند.
خدمات مشاوره نوجوان به نوجوانان و خانوادههای آنها کمک میکند تا به گونهای رفتار نمایند که رشد روانی و اجتماعی مرتبط با این دوره تسهیل گردد. همچنین مشاوره به نوجوانان کمک میکند تا از نظر روانی بیشتر در امنیت باشند، احساس خوبی نسبت به خود داشته باشند و روابطی توام با احترام با دیگران برقرار کنند. برای آشنایی با روانشناسی نوجوان کلیک کنید.
مشاوره نوجوان چه موضوعاتی را در بر می گیرد؟
مشاوره نوجوان طیف وسیعی از مشکلات را در برمیگیرد که از جمله مهمترین آنها میتوان به مدیریت خشم، مشکلات تحصیلی، اختلالات اضطرابی، مشکلات رفتاری، موضوعات مرتبط با خودانگاره نوجوان در مورد بدن، مواجه شدن با قلدری همسالان، افسردگی، پرداختن به رفتارهای پرخطر نظیر مصرف مواد یا الکل، اختلالات خوردن، تعارضات خانوادگی، مشکلات ارتباطی، نحوه برخورد با جنس مخالف، مسائل مرتبط با عزت نفس، درگیری با استرس، انزوای اجتماعی، کنار آمدن با هویت جنسی و … اشاره کرد.
اهمیت دریافت مشاوره در دوره نوجوانی
سالهای نوجوانی برای بسیاری از افراد مرحلهای لذت بخش است که طی آن تجربیات جدیدی کسب کرده و به نوعی استقلال دست مییابند. با این حال این برهه از زندگی برای همه خوشایند نیست.
چرا که نوسانات هورمونی و دغدغههای روانی جدید میتواند این دوره را برای برخی افراد به مرحلهای استرس زا و گیج کننده تبدیل کند. در همین راستا مطالعات انجام شده روی نوجوانان در کشور استرالیا نشان میدهد از هر 10 نوجوان دست کم 1 نفر در یک سال اخیر درگیر مشکلات مرتبط با سلامت روان بوده و در میان هر 13 نوجوان 1 نفر با خطر خودکشی مواجه است. با این حال کمتر از 5درصد نوجوانان از خدمات مشاوره بهره مند میشوند.
این مسئله به ما نشان میدهد که مشاوره نوجوان به آگاهی بیشتری نیاز دارد. نوجوانان و خانوادههای آنها در بسیاری از موارد نیازمند دریافت خدمات مشاوره هستند. در نتیجه باید اطلاعات عموم مردم از مشاوره نوجوان افزایش پیدا کند تا از بروز مشکلات جدی نظیر خودکشی یا پرداختن به رفتارهای پرخطر مثل مصرف الکل پیشگیری شود.
سبک معمول برگزاری جلسات مشاوره نوجوان
مشاوره نوجوان معمولا رویکردی عملی و مسئله محور دارد. مشاور در طول این جلسات کارهای زیر را انجام میدهد:
- با شما و خود نوجوان صحبت میکند تا درک واضح و متعادلی نسبت به شرایط پیدا کند.
- موانعی که سد راه بهزیستی نوجوان میشوند را مشخص کرده و در مورد آنها حرف میزند.
- برای جلسات مشاوره اهدف قابل دستیابی تعیین میکند تا نوجوانان انگیزه بیشتری برای مراجعه داشته باشند.
- به شما و نوجوانتان کمک میکند تا نیازهای یکدیگر و نیازهای سایر اعضای خانواده را درک کرده و به هم برای رفع این نیازها کمک نمایید.
- جلسات مشاوره جدا با شما و نوجوان برگزار میکند تا میزان پیشرفتها را بررسی نماید.
- راههایی به نوجوان پیشنهاد میدهد که به کمک آنها بتواند بیشتر از خودش مراقبت کرده و امنیت بیشتری داشته باشد.
- هنگام دستیابی نوجوان به اهداف او را تشویق کرده و روی افزایش انگیزهها کار میکند.
مشاوره نوجوان در مرکز مشاوره تخصصی ذهن نو
بسیاری از خانوادهها هنگامی که با چالشهای مربوط به دوره نوجوانی در فرزندشان مواجه میشوند نمیدانند که باید به چه متخصصی مراجعه کنند. روانشناسان بالینی با گرایش کودک و نوجوان و سایر روانشناسان و درمانگرانی که پس از اتمام تحصیل دورههای تخصصی مشاوره نوجوان و خانواده را گذراندهاند از جمله متخصصینی هستند که در این شرایط میتوانند به شما کمک کنند. برای دریافت مشاوره خانواده کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه نوجوانان می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.
سوالات متداول
چرا افراد در دوره نوجوانی پرخاشگر شده و دست به رفتارهای پرخطر می زنند؟
تحقیقات زیادی در این باره انجام شده است که نشان می دهند تغییرات مغزی و هورمونی در دوران بلوغ در افزایش پرخاشگری و کاهش کنترل تکانه تاثیر دارند. به همین خاطر نوجوانان اغلب در کنترل خشم خود با مشکل بیشتری مواجه هستند و احتمال زیادتری وجود دارد که رفتارهای پرخطری از خود نشان دهند.
برای دریافت مشاوره نوجوان باید به روانشاس مراجعه کنم یا روان پزشک؟
در قدم اول لازم است به یک روانشناس مراجعه کنید. در صورتی که فرزندتان نیاز به درمان دارویی داشته باشد روانشناس شما را به روان پزشک ارجاع خواهد داد.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
سراسر کشور :9099070354 استان تهران :9092301539
:: برچسبها:
مشاوره نوجوان ,
:: بازدید از این مطلب : 409
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0